chai, kiwi och bullar

Idag drack jag chaité för att jaga iväg kylan som blåser in igenom fönster och dörrar. Sedan hjälpte jag pappa att baka bullar (mest pensla dem med ägg och strö över pärlsocker). Och sedan slank fyra stycken ner utan några som helst problem. Mummmmmms. Lite kiwi och mackor har också fyllt min mage idag trots magvärk.

Vädret utomhus är jättetråkigt och nu måste jag verkligen plugga.















PUSS
6

Bönsallad och lax med jordnötssmör





Oboj, oboj. Detta var gott.

I bönsalladen hade jag
- en burk stora vita bönor (3-4 dl ungefär)
- en liten finhackad gullök
- en tomat i småbitar
- en halv pressad vitlök
- en ananasring
- en skvätt olivolja
- en satsuma
- ett äpple
- salt och peppar

Laxen tärnade jag i munsbitar och stekte och saltade och pepprade. När de var nästan färdiga hade jag i en rågad matsked (med en vanlig sked beräknat, alltså inte ett mått) jordnötssmör i stekpannan och rörde runt. Sedan saltade jag och pepprade lite till.

Färdigt och supergott! Till och med mamma som inte ens tycker om bönor eller jordnöttsmör tyckte att det här var gott. Haha. Så jag är nöjd över dagens påfund.

PUSS
5

Rotsakssoppa och Kalle Anka









Idag har jag varit trött och frusen och inte helt på topp, så jag kokade ihop en soppa. För enkelheten och värmens skull. Självklart för att det är gott också. Ett minus är dock att jag inte gillar palsternacka så mycket, men jag gillar smaken den tillför soppan. Så jag måste ha i den, min vill inte äta den. Haha. Nästa gång pillar jag bort den efter att den fått koka, och så har jag i en extra morot istället. För kokta morötter är så himla gott, en av mina favoritgrönsaker.

I min soppa hade jag i alla fall i; en stooor potatis, en palsternacka, en bit kålrot, en halv gullök och en morot, plus en och en halv buljongtärning, en nypa torkad timjan, salt och sedan svartpeppar och lät det koka upp. 
 
Jag gjorde även klimp! För första gången i mitt liv (ett ägg, några matskedar mjöl tills smeten kan formas någorlunda till små bollar, salt) Det smakade lite pasta. Gott faktiskt, jag var lite skeptisk! Man klickar helt enklet i små "bollar" av smeten när soppan nästan är färdig, de blir färdiga på några sekunder.

Nu ska jag hämta lite kvällsfika och sedan kolla på du är vad du äter och sedan sova. Är så himla trött.

PUSS
6