churrus och choklad!

Ja, idag kom en vän till mig hit vid namn Isabella. Vi bestämde oss för att göra någonting spännande ur boken två systrar söta och det blev "churros y chocolate". Ja, resultatet blev ju inte riktigt lika fint som på bilden i boken, men det blev gott och det är ju faktist det som räknas mest, haha. Hahahahaha. Jag förstår inte riktigt hur de kan få dem så ljusa, för då blev de bara degiga och äckliga, så vi friterade på tills de blev mörka. Ser mest ut som friterad bläckfisk. Ser helt misslyckat ut, haha. Men som sagt, gott ändå!Man skulle alltså doppa avlånga friterade munkliknade saker i en chokladsmet. Det är tydligen väldigt populärt i Spanien. Men jag får nog öva på det där med färgen och formen. 

Nu ska vi fortsätta umgås. Tänkte bara visa vad vi åstadkommit idag!

PUSS  
5

Langos
Festivalmat på hemmaplan. Det är grejer det. Lite trixigt med den slippriga degen, men resultatet blev hejdundrande gott! 
 
Deg för 16 små langos (jag gjorde halvsats, det blev 4 stora langos) 

25 g jäst
3 dl vatten
1 kokt potatis
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl (helst vetemjöl special)
+ 1 dl mjöl till utbakning
5 dl rapsolja till fritering


♥ Rör ut jästen med ljummet vatten, ha sedan i riven kokt potatis, salt och mjöl. Arbeta ihop till en deg (som är rätt lös). Låt jäsa i ca 35 minuter.

♥ När degen jäst färdigt tar du upp den på ett mjölat bakbord. Arbeta in lite mer mjöl och dela sedan degen i ca 16 biter. Kavla sedan ut dem.
Tänk "langosstorlek" helt enkelt. Låt jäsa ca 10 min. Har du en fritös kan du använda den för att fritera langosen i. Vi brukar använda vår wokpanna. Lägg i en-två langos i taget beroende på hur många man får plats med, men det ska finnas gott om utrymme. Lägg de färdigfriterade langosen på ett ugnsgaller. Sedan är det bara att servera med valfria tillbehör.

Vi åt våra langos med:

- vitlöksolja med salt i (pressad vitlök, olja, lite smör, och några nypor havssalt) som man penslar på precis när langosen friterats färdigt.
- gräddfil
- finhackad rödlök
- svart stenbitsrom
- riven smakrik ost

Vad man vill ha på varierar man ju själv efter vad man tycker om. När jag var på Arvikafestivalen åt jag en lango med grädde och jordgubbssylt på, supergott det med!

Nu ska jag bada bastu, sen ska jag glida ner i sängen med myskläder, se på film, äta upp resterande godis och snora. Höhö.
Godkväll på er!

PUSS

3

gröt i mitt hjärtaFrukostgröten, jag adderade mjölk efter jag knäppt bilden.

Min gröthistoria
Förut gillade jag inte gröt. Bara mannagrynsgröt med mycket smör, kanel och socker (det gör jag fortfarande..) Jag gillade inte tomtegröt (risgrynsgröt), inte ens risifrutti, inte havregrynsgröt eller någon annan gröt. Sen för kanske två år sedan, så satt jag och läste om gröt. Jag hittade en gröttråd på internet där alla skrev om hur gott det var med gröt. Efter att jag läst den tråden visste jag att jag skulle älska gröt. Det gjorde jag. Nu älskar jag gröt. Nu kan jag äta gröt när som helst på dygnet och tycka att det är apgott.

Länge leve gröten!
3