bort med julen
Nu är jag trött på julen och julmaten, så nu återgår jag till gamla goda vanor.
Ikväll blir det dock godis för jag ska på bio (Avatar) med halva kusinskaran. Det blir himla fint!
Hoppas ni har haft en fin jul.

PUSS

lagom nyttiga våfflor

Ja, jag tycker att det är rätt nyttiga i alla fall. De blev inte fullt så frasiga som frasvåfflor ska vara, jag kanske kunde gjort smeten tunnare eller någonting, jag vet inte, eller så kan man ju alltid grädda dem lite längre. Men de var himla goda och man tänkte inte ens på att de var "nyttiga".

Lagom nyttiga våfflor ca 12 st:
2,5 dl dinkelmjöl (jag blandade den siktade varianten och fullkornsvarianten)
1/4 paket jäst
3 dl mjölk
ca 60g smör
2 ägg
Lite salt
ca 1 dl kolsyrat vatten

Smält smöret i en kastrull, ha på mjölken, värm till cirka 37 grader (fingervarmt).
Smula jästen i en bunke, slå på den varma mjölkvätskan och blanda lite tills jästen lösts upp. Ha i mjölet sedan äggen, vispa tills allting har blandats.
Låt stå och vila i cirka 45-60 minuter. Slå på det kolsyrade vattnet.

Jag använde inget smör när jag gräddade dem, men det får man nog testa sig fram med själv, huruvida de fastnar eller ej.

Jag åt mina våfflor med hjortronsylt och tinade bär med lite honung i.

den enes bröd den andres dödVitt bröd med jordnötssmör, banan och kiwi mellan skivorna. Blev sugen på vitt bröd efter att ha sett programmet "Generation Fett" igår, men skippade sylten. Gott gott!

ingefärskola med en touch av citron och choklad


Jag hade istället för strösocker, både ljust och mörkt muscovadosocker. Sedan lade jag även till ca; 1 tsk rivet citronskal, 1 msk god kakao och 1 msk torkad ingefära för att maximera smaken.

Som lappen visar ska man först smälta smöret, sedan har man i resten (inte smaksättningen), när kolan kokat klart efter cirka 10-15 minuter eller mer (gör kulprovet för att få önskad konsistens) så har man i ingefäran, citronskalet och kakaon. Efter det häller man upp den i en bakplåtspappersbeklädd form, när den har stelnat så skär man den i rutor. Enkelt som en plätt och hur gott som helst!
frukost 14/12


Godmorgon finisar! Idag åt jag köpelussebulle och jordnötssmörsmackor med kiwi till frukost/lunch. Idag är jag nämligen hemma med ihållande migrän. Hoppas ni får en mindre smärtande dag än mig.

PUSS

toastFråga: varför känns alltid smält ost onyttigare än vanlig ost? Haha.

Min frukost förövrigt.
Innehåll: Paprika, ost, kalkon.

RSS 2.0