syrlig yoghurtglass med hallon





2 dl mjölk
1/2 dl grädde (kan säkert uteslutas)
ca 3-4 dl turkisk yoghurt
ca 2-3 dl frysta hallon
1 dl socker
2 äggulor
zest från en halv citron
1 tsk citronsaft
1 krm ekologiskt vaniljpulver

* Vispa äggulorna ljusa med 1/2 dl socker + vaniljpulvret
* Värm mjölk och 1/2 dl socker i en kastrull tills det börjar ryka
* Ta bort kastrullen från plattan
* Vispa ner sockermjölken i äggsockervispet
* Ha i citronzest + grädde i smeten, vispa
* Ha i yoghurten, rör/vispa så att smeten är slät
* Lägg in i kyl eller frys och låt den bli kall, ta under tiden fram hallonen
* Häll i smeten i glassmaskin
* Smula sönder de halvfrysta hallonen med en gaffel och ha ner i glassmaskinen
* Låt glassmaskinen gå till önskad konsistens
* Frys in eller ÄT ÄT ÄT

ÄT!!!!
Helst i direkt solsken så att kroppen och ansiktet blir alldeles sommarvarma

RSS 2.0