jordgubbar

Ikväll stannar jag inomhus och äter jordgubbar.


halloumisallad

Svar på anonym kommentar; Portionen på bilden var liten men jag hämtade mer sedan. Jag äter rätt mycket faktiskt, visar det inte alltid på bild bara! Kan visa er bilder på en hel matdag någongång, från majskorn till chokladtårta, typ.




mesig frukost

Frukost; två messmörsmackor med kaffe.

Snart ska jag dammsuga övervåningen sedan ska jag kolla på Bröllopsfotografen och spela på mitt supernintendo mest hela dagen. Vad som händer på kvällen vet man aldrig.




pasta carbonara

Idag blev det Pasta Carbonara till middag. Jag använde mig av rökt kalkon men annars skulle jag nog ha använt mig av svamp och broccoli eller sådan där fuskbacon (som jag aldrig har smakat).

 



Du behöver:

1 äggula
1 1/2 tsk mjölk
1 1/2 tsk grädde
salt
nymalen svartpeppar
vitlök
ca 1 dl riven stark ost
1/2-1 dl kalkon, bacon, svamp eller vad man vill (hackade i småbitar)

+ 1 portion fullkornspasta

1. Börja med att sätta på pastavattnet
2. Stek kalkonen (eller vad man nu har valt) i smör, salt och peppar.
3. Blanda äggulan med grädde, mjölk, en nypa salt, rätt mycket svartpeppar, en gnutta vitlök och ost
4. När pastan kokat färdigt häll då bort vattnet och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen
5. Blanda det du stekt och rör om.
6. Rör ner äggblandningen, och rör om en stund tills pastan blivit krämig. Smaka av. Ha ev. i mer salt, ost, peppar eller vitlök.

Färdigt!




släkt och sushi

Hejsan hoppsan! Idag hade vi en liten släktträff och den innebar bowling & mat (sushi för min del) hemma hos min moster. Nu är jag fruktansvärt trött och orkar inte med någonting annat än att strax krypa ner i min säng, kolla på film och äta upp resterna av gårdagens cheesecake. Det blir alldeles lagom för ikväll.




Åt helt vegetarisk sushi för första gången någonsin. Först trodde jag att de hade råkat ge mig laxsushi ändå, men det var morötter. Gott var det hur som helst, fast morötterna var lite för syrliga, de hade gärna kunnat vara lite mer neutrala.


frusen jordgubbscheesecake

Digestivekexen blev till en frusen jordgubbscheesecake. Blev sugen på att prova mig på att göra en efter att ha läst om Alexandra & Mattias på Kakhuset frusna härlighet. Jag använde mig dock av ett annat recept, plus lite höftande med jordgubbssmeten. Haha. God blev den, alla gånger. Särskilt med lite kiwi på toppen!





Du behöver;

200 gram cream cheese, philadelphia eller någon annan variant (jag använde mig av ICA;s)
3 ägg av bra kvalitet
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
fint rivet skal av en citron
1 1/2 - 2 dl jordgubbssylt/jordgubbsmarmelad (jag kokade min egen av jordgubbar och syltsocker, vet inte hur det blir med köpt)


150 g digestivekex
50 g smält smör


Okej. Börja med att koka jordgubbsmarmeladen om ni ska göra egen för den måste svalna lite innan den kan blandas i smeten. Sedan kan man fortsätta med kexbottnen. Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Sedan plattar man helt enkelt ut kakröran i en form (helst med löstagbar kant, annars kan man nog klä formen i plastfolie, det borde gå, så att man får loss den tänkte jag).

Vi fortsätter med äggen. Här ska nämligen äggula och äggvita separeras ifrån varandra. Färdiga? Då kan ni ta fram tre bunkar.

Bunke 1: blanda cream cheese, äggulor, florsocker, vaniljsocker och citronskal till en jämn och fin smet
Bunke 2: vispa grädden, den ska vara hård men inte smörig
Bunke 3: vispa äggvitorna, de ska vara så hårda och fluffiga som möjligt.

Blanda sedan i grädden i med cream cheesesmeten, rör försiktigt. Efter att du har gjort det vänder du ner äggvitan ordentligt.
Sist men inte minst har du ner jordgubbssylten/marmeladen. Rör försiktigt. Det gör ingenting om det inte blir helt jämt. Smaka av. Behövs mer socker? Ha då i mer socker. Mer jordgubbssmak? Ha då i mer jordgubbssylt.

När du hällt ner smeten i formen så är du färdig. Nu ska den bara in i frysen för att bli riktigt fryst. Det tar ungefär 6 timmar, men jag åt en bit redan efter 4. Det är inte så noga!


RSS 2.0