Halloumisallad

Svar på anonym kommentar; Portionen på bilden var liten men jag hämtade mer sedan. Jag äter rätt mycket faktiskt, visar det inte alltid på bild bara! Kan visa er bilder på en hel matdag någongång, från majskorn till chokladtårta, typ.



mesig frukost

Frukost; två messmörsmackor med kaffe.

Snart ska jag dammsuga övervåningen sedan ska jag kolla på Bröllopsfotografen och spela på mitt supernintendo mest hela dagen. Vad som händer på kvällen vet man aldrig.



pasta carbonara

Idag blev det Pasta Carbonara till middag. Jag använde mig av rökt kalkon men annars skulle jag nog ha använt mig av svamp och broccoli eller sådan där fuskbacon (som jag aldrig har smakat).

 



Du behöver:

1 äggula
1 1/2 tsk mjölk
1 1/2 tsk grädde
salt
nymalen svartpeppar
vitlök
ca 1 dl riven stark ost
1/2-1 dl kalkon, bacon, svamp eller vad man vill (hackade i småbitar)

+ 1 portion fullkornspasta

1. Börja med att sätta på pastavattnet
2. Stek kalkonen (eller vad man nu har valt) i smör, salt och peppar.
3. Blanda äggulan med grädde, mjölk, en nypa salt, rätt mycket svartpeppar, en gnutta vitlök och ost
4. När pastan kokat färdigt häll då bort vattnet och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen
5. Blanda det du stekt och rör om.
6. Rör ner äggblandningen, och rör om en stund tills pastan blivit krämig. Smaka av. Ha ev. i mer salt, ost, peppar eller vitlök.

Färdigt!