pasta carbonara

Idag blev det Pasta Carbonara till middag. Jag använde mig av rökt kalkon men annars skulle jag nog ha använt mig av svamp och broccoli eller sådan där fuskbacon (som jag aldrig har smakat).

 



Du behöver:

1 äggula
1 1/2 tsk mjölk
1 1/2 tsk grädde
salt
nymalen svartpeppar
vitlök
ca 1 dl riven stark ost
1/2-1 dl kalkon, bacon, svamp eller vad man vill (hackade i småbitar)

+ 1 portion fullkornspasta

1. Börja med att sätta på pastavattnet
2. Stek kalkonen (eller vad man nu har valt) i smör, salt och peppar.
3. Blanda äggulan med grädde, mjölk, en nypa salt, rätt mycket svartpeppar, en gnutta vitlök och ost
4. När pastan kokat färdigt häll då bort vattnet och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen
5. Blanda det du stekt och rör om.
6. Rör ner äggblandningen, och rör om en stund tills pastan blivit krämig. Smaka av. Ha ev. i mer salt, ost, peppar eller vitlök.

Färdigt!




Kommentarer
Postat av: Tess

Yummie :)

2010-04-13 @ 20:15:58
URL: http://theresiast.blogg.se/
Postat av: S

Åh, älskar pasta carbonara! Det blir nog en sådan lunch snart:)

2010-04-14 @ 12:24:05
URL: http://studentkrubb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0