kaffe, favoritflingor, hallon och massor av blåbär

Jag vitaminboostar med blåbär, allt för att inte bli sjuk till London eller min födelsedag heller för den delen. Snart åker pappa och jag och plockar upp bästis. Vi ska hem till henne och planera det sista med resan. Pepp!





Jag bjussar på en frukostlåt:




munkar

Några gånger om året så brukar pappa och jag göra munkar. Idag var en sådan dag. Jag hjälpte till att fritera och dokumentera. Recept har jag tyvärr inte i huvudet men pappa sa "det är som en vetedeg fast med mindre fett". Om ni vill göra munkar är det nog enklare att googla fram ett recept. Det här verkade exempelvis ganska snarlikt pappas.


Oljan bubblade rätt fint


Slöt jag ögonen kunde jag nästan föreställa mig att jag stod och serverade munkar på något sjaskigt fikaställe i USA


När munkarna fortfarande är varma så skakar man omkring dem i en påse med socker.
Och sedan? Ja då äter man dem.


Vill man inte äta alla munkar på en gång (tro mig det blir många) så fryser man in dem. Osockrade. När man sedan ska äta dem så lägger man dem med fördel in i ugnen en stund. I micron tenderar de att bli lite mjuka, men det är gott det också. Lovar!


amerikanska bananpannkakor med blåbär

Idag gjorde jag nog de godaste amerikanska pannkakorna jag någonsin har gjort, eller ätit för den delen. Jag kan tycka att amerikanska pannkakor kan bli lite tråkiga, det är ju bara deg liksom. Men de här! Oj, oj. GOTT.
Gillar man banan & blåbär då blir dessa en höjdare, det kan jag nästan lova.





Amerikanska bananpannkakor med blåbär

För tre ganska stora pannkakor, eller fyra lite mindre pannkakor behöver du

1 msk smält smör
1/2 vispat ägg (vispa ägget och dela sedan på det så att det blir ungefär hälften)
ca 1 dl mjölk
1 1/4 dl mjöl
En nypa salt
1 tsk socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 halvvissen banan (obs; inte rutten, men så mogen som möjligt)
1/2 dl blåbär (färska eller frysta)

Vispa ihop ägg och smör i en skål.
Rör ihop mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, socker och salt i en annan skål.
Ha sedan i mjölblandningen i ägg/smör-skålen tillsammans med mjölken. Vispa så
att det inte blir några klumpar.
Mosa bananen med en gaffel, inte för noga, det ska vara lite klumpar.
Rör ned blåbären.

Stek pannkakorna på låg till medelvärme tills ovansidan börjar bubbla sig och man ser små hål.
Då är de färdiga att vändas.

Jag åt mina pannkakor med blåbärssylt, keso och lite ljus sirap. En höjdare!

snabb fruktefterrätt

Sjukt snabb efterrätt. Den är inte sådär illsöt som många efterrätter är, men vill man ha den sötare strö på mer muscovadosocker!





Du behöver;
* smördegsplattor (egna eller köpta)
* vaniljsås/marsansås (egen eller köpt)
* nektariner
* ljust muscovadosocker

Lägg smördegsplattorna på en plåt.
Bre på marsansåsen, men lämna en centimeter på kanterna.
Skiva över nektariner så att de täcker såsen.
Strö över sockret.

Grädda i ugn på 200 grader tills smördegsplattorna är gyllene.
Servera med vaniljglass.




iskaffe

Iskaffe för en person

2 tsk pulverkaffe
1 msk hett vatten
2 tsk socker
2-3 dl mjölk
ev; en skvätt kallt vatten (om kaffet blir för starkt)
3-4 isbitar

Blanda vatten, pulverkaffe och socker tills allting lösts upp.
Häll på mjölken. Lägg i isbitarna.
Blanda allting tills kaffet är så kallt som möjligt. Vill man kan man skaka blandningen i en flaska
så att det blir skummigt, men jag personligen gillar inte skum.

Det blev jättegott och smakade nästan precis som sådant där "emmi-kaffe" som man kan köpa på affärer. Det bästa med att göra iskaffe själv är att man själv bestämmer både sötma och kaffestyrka!







RSS 2.0