London

Jag saknar London mer än mest.





mjölkchokladfudge

Igår när jag inte hade någonting för mig så kokade jag en halv sats mjölkchokladfudge med en hint av vanilj. Den blev jättegod och konsistensen var mjuk och fast. I helgen tänkte jag köpa på mig lite glukos och kondenserad mjölk för att prova på lite andra fudgerecept, jag vill hitta det ultimata!

Nu ska jag plugga vidare (urk...).



(För en liten sats på ungefär 12 bitar)
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
3/4 dl ljus sirap
2 rågade tsk vaniljsocker
120 g mjölkchoklad
20 g smör

♥ Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker tills det klarar av kulprovet (på termometer lite under 120 grader). När smeten kokat färdigt drar du av den från plattan och blandar i choklad och smör och rör om tills det är en jämn fudgesmet. Häll ner i en liten form (jag delade av en avlång brödform) och låt stelna på ett kallt ställe. Sedan skär man upp i lagom stora bitar. Tipptopp.

RSS 2.0