spaghetti med gorgonzolasås och broccoli









Gorgonzolasåsen gör du såhär:

Smält 1 matsked smör i en kastrull. Strö på 2 matskedar vetemjöl. Blanda tills det är klumpfritt.
Häll på ca 5 dl mjölk. Rör om. Ha i 3/4 av en grönsaksbuljontärning och en liten tesked honung. Krydda med svartpeppar, muskot och lite salt. Låt koka upp på medelvärme till såsig konsistens (blir den för tjock ha i lite mer mjölk), rör om nästan hela tiden, annars blir såsen bränd. Ha i ca 50-60 gram gorgonzolaost (eller mer om du vill ha en skarpare smak). Rör om och låt osten smälta. Smaka av. Färdigt!

Räcker till ca 4 personer (tre om man älskar sås)


tidig frukost

Jag vaknade 06.30 och kunde inte somna om. Då kunde jag lika gärna gå upp och äta frukost. Kaffe och äggmackor blev det. Gott och mättande.


RSS 2.0