vit kladdkaka

Igår bakade jag en kladdkaka. En vit sådan. Det jobbiga var att när den var färdig så var jag inte ens sugen på den. Men jag tog en litenliten bit ändå, bara för att veta om jag lyckats liksom, och det hade jag. Såklart. Höhö.
Den var jättegod, så om ni gillar vit choklad tycker jag att ni ska satsa på en sådan här. 

Du behöver:
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1-3 msk apelsinjuice eller citronsaft (eller strunta i helt)
(Jag tror även att det kan bli gott att riva ner lite limeskal och ha i limesaft i smeten, istället för juice eller citron. Lime och vit choklad passar ju ypperligt bra ihop).
100 g vit choklad (smält)
100 g smör (smält)

♥ Blanda ihop socker och ägg. Rör sedan ned vetemjöl och vaniljsocker. Tillsätt smör, choklad och juice/citron eller lime. Blanda väl, vispa ej. Häll sedan smeten i en form som du smörat och bröat med ströbröd. Släng sedan in formen i ugnen i ca 25 minuter eller lite mindre i ungefär 150 grader.

Låt svalna och ät med hallon eller någonting annat syrligt, kanske röda vinbär.
Kakan på min bild är som ni ser utan tillbehör men ni får visualisera er lite hallonkompott där på sidan. Och kanske ett litet blad citronmeliss.


silviakaka

Idag bakade jag en Silviakaka, någonting jag aldrig bakat förut. Himla gott blev det, och riktigt enkelt att göra. Denna kaka kan nog bli en favorit hos barnen i all sin enkelhet. Söt och god.

Receptet hittade jag på Kalasgott!




RSS 2.0