pad thai på mitt vis

Idag gjorde jag Pad Thai här hemma (öh, såklart, var annars än hemma skulle jag laga mat liksom, haha). Jag hade inte riktigt alla "nödvändiga" (ex: tamarindpasta) ingredienser för att få den autentisk, lite synd. Men men, vad gör man.

Huvudsaken är ju ändå att det blir gott. Och det blev det. Man kan självklart använda ex: kyckling eller scampi istället för tofun och ha i hackad koriander också.Steg 1 - tillbehör
Mixa 1 dl jordnötter i en mixer.
Häll några teskedar olja i en medelvarm wokpanna. Rosta sedan jordnötsmixet så att det blir rätt tjocka smulor. Bränn inte! Rör hela tiden.

Steg 2 - tillbehör
Blanda några matskedar fisksås med lite hackad chili, någon nypa socker och 1/2 hackad vitlöksklyfta.

Steg 3 - nudelwoken
DU BEHÖVER:
1 paket risnudlar som legat i blöt, läs anvisningarna på paketet
3-4 salladslökar som du sköljt och skurit i små bitar
1 vitlöksklyfta (pressad eller hackad)
Ett halv paket tofu skuren i bitar
1/4 vitkålshuvud, strimlat
1 morot skuren i slantar
Någon näve böngroddar
2 ägg
Några matskedar fisksås
Någon matsked socker
Soja (mest för färgens skull, och lite för smaken)
En lime

♥ Häll neutral olja i en stekpanna (ex: raps), några matskedar sådär. Ha i vitlök, salladslök och tofu. Låt detta puttra en halv minut ungefär. Ha i vitkål, morötter och böngroddar. Rör om en stund tills vitkålen börjat mjukna. Häll nu i risnudlarna och smaksättningen (fisksås, socker, soja, eventuellt chili, och juicen från en lime). Rör om en stund till nudlarna nästan är färdiga (smaka av). För nu nudlarna åt sidan (i pannan) och häll i lite olja på den fria stekytan. Där knäcker du i två ägg som du rör om tills det blir som äggröra ungefär. Blanda sedan ihop allting.

När nudlarna är färdiga så är allting färdigt.
Servera med jordnötterna, en skiva lime och såsen du gjorde i steg två.Vill du äta supersupergod pad thai? Ät på Koh Phangan. TIPS.
2