middag på Paulo Robertos vis

Igår när jag satt på stationen och väntade på tåget så läste jag tidningen Amalia. Däri fanns ett par recept som Paulo Roberto hade skapat. Hans torsdagsförslag tyckte jag lät väldigt gott och jag kan lova er att det fungerade precis lika bra på en förkyld måndag. Jag följde inte receptet helt eftersom jag inte hade några krossade tomater hemma. Men tomatsåsen blev fantastiskt god ändå, jag hade kunnat äta den som den var med sked.
30-minuters tomatsås (supergod)
- För en person ungefär

300 g körsbärstomater (ungefär ett paket eller så)
2-3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
10 basilikablad
1/2 liten gul lök
1/2 tsk salt
En nypa socker
Några matskedar vatten

Häll i olivoljan i en kastrull. Skala lök och vitlök och lägg ner dem i oljan. Låt det puttra en stund på låg värme (löken ska ej ta färg). Dela sedan alla körsbärstomater i två delar. Lägg i dem i kastrullen och höj värmen något.
Strimla basilikabladen och lägg i dem också tillsammans med salt och socker. Lägg på ett lock och låt puttra på låg värme i 15 minuter. Plocka ur lökhalvan och vitlöksklyften. Om man vill kan man pressa i 1/4 vitlöksklyfte (det ville jag eftersom jag gillar vitlök och är förkyld). Häll eventuellt på någon matsked vatten (om såsen är för tjock) och låt puttra under lock på ännu lägre (lägsta) värme i 15 minuter till. Sedan är såsen färdig.

Koka sedan upp en portion färsk gnocchi (finns att köpa färdiga i affären, jättegoda). Hur du kokar dem och när de är färdiga står på paketet. Lägg sedan upp dem i en djup tallrik och lägg sedan på smått skuren mozzarellaost i valfri mängd. Häll på tomatsåsen och toppa med lite basilikastrimlor eller blad.

2

Sojakorv me brö


-Hej hej korven, snart blir vi uppätna.
-Japp.Korv med bröd är underskattat. Igår åt jag också korv med bröd till middag, fast inte hemma utan hos min finfina vän. De hade till och med bakat korvbröden själv. 100 gånger godare än köpebröd.

Hur som helst, mitt korvmedbrödsug var inte stillat så jag åt det idag igen och så var det med det.
6

tre favoritbloggar

The Pioneer Woman Cooks
- En amerikans blogg/hemsida som är skriven av fina Ree som alltid verkar laga världsgod mat. Att hon dessutom skriver väldigt underhållande och tar mycket fina bilder är ett stort plus i kanten.

Underbara Clara
- Fina Clara som nog ingen har missat skriver om hembestyr, mat och mycket annat som alltid är värt att läsa.

Gittos Mat
- Gitto har jag följt sedan hon drev bloggen "kärlek, mat och folköl". Numera skriver hon för Taffel och hon gör det fortfarande bra, om än inte lika ofta. Kolla gärna in hennes gamla blogg också, den är värd att läsas.

13