Friterat dag två

Om ni trodde att jag fått nog av hårt friterad föda hade ni fel. Vansinne att trycka i sig den här kvantiteten av fett och carbs två dagar i rad kan tyckas. Det tycker inte jag. Jag måste även säga att frityrsmeten blev sådär barnsligt bra också. Vissa gånger tror jag mig ha lyckats med en frityrsmet och sedan full av förväntningar sätter man tänderna i en soggig och mjuk slaffsbulle av deg *hata*. Men så kan det ju bli ibland när man aldrig har vett nog att använda sig av recept. Någonsin. Idag lös dock frityrgudinnans strålar över mig och smeten blev bra.

Vad jag friterade? Kyckling. Och surimisticks!

Bra frityrsmet & hur jag friterar
2 dl vetemjöl
2 dl ISKALLT vatten (viktigt)
1 1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt ungefär

Ja, på ett ungefär. För lös smet, ha i lite mer mjöl. För tjock smet ha i lite mer iskallt vatten.

Skär man kycklingen i passande munsbitar. Doppa i vetemjöl. Doppa sedan i frityrsmet. Ha ner bitarna i oljan som ska stå på cirka 160 grader. Några i taget. Gör detta tills alla kycklingbitar är färdiga (skär en i mitten och kolla om ni är osäkra). Höj sedan temperaturen till 180 grader och kör ner allihopa på en gång (beroende på hur de får plats givetvis) i oljan och fritera tills de ser gyllene ut. Ät omedelbart.

OBS: Olja kan vara farligt. Är du ett barn se till att ta hjälp av en vuxen. Är du vuxen - var försiktig!




8

Den vita döden och morgonens furste

FRUKOST. Två rostmackor med smör, ost och körv. En stooor kopp kaffe med mjölk.

Idag börjar jag inte förrän 13.15, och jag tror minsann kameran får hänga med idag. Jag måste öva på att fotografera lite annat än mat. Därför har jag även startat upp en renodlad amatörmässig fotoblogg, eller mer en kreativitetsblogg kanske man skulle kunna kalla det?

http://lillafinalivet.blogg.se/ heter den hur som helst och där hamnar allt jag tycker är fint helt enkelt. Ännu är den rätt kal på material, men det är mest som ett projekt för mig själv att avancera lite inom fotograferandet. Inget seriöst alls, bara på kul liksom. Men, ändå välkomna dit om ni vill! 

1

Favoritmat

Det här är nog min favoritmat tror jag. Akrylamidstekt (småländsk, mycket viktigt) isterband med krämigt dillstuvad potatis. Å kanske en lille beta där bredvid också. Fy farao så gott. Husmanskost i mitt hjärta.

Idag blev det ingen nollning för min del. Jag stannade hemma och tog hand om saker istället (läs: gjorde inte ett skit). Fast sedan fick jag min förtidiga födelsedagspresent och det var ett objektiv. Hoppsan vad roligt!


5