DEN PERFEKTA KLADDKAKAN!!!

Kommer fortfarande ha bloggen pausad men jag måste, måste, måste jag berätta om en sak som hände i veckan. Jag - Emelie - bakade den perfekta kladdkakan (!!!). Ni som följer den här bloggen vet att jag tidigare försökt hitta den perfekta utan framgång. Men den här. OJ OJ OJ. Den blev PRECIS som jag ville ha den, alltså verkligen på pricken. Hård, knaprig skorpa som riktigt knastrar i munnen och kladdigt chokladigt innanmäte. Glöm mina andra kladdkakerecept, det här är bäst alla kategorier. Frys gärna in den en stund direkt efter ugnen för att den ska svalna av så snabbt som möjligt, och skorpan är godast samma dag man bakar den!


Den må se lite torr ut invändigt, men jag lovar er att så inte är fallet.

Såhär gjorde jag exakt. Jag hoppas verkligen att det fungerar för er med!!!
100 gram smör 
2 ägg
3 dl socker
knappt 1,5 dl mjöl (lite, lite mindre)
4 1/2 msk kakao 
1 msk vaniljsocker
1/3 tsk bakpulver
1 krm salt
50 gram hackad vit choklad (kan nog uteslutas men är inte säker, haha) 

Sätt ugnen på 250 grader. Smält smöret i kastrull eller micro. Vispa socker och ägg mycket poröst. Blanda mjöl, kakao, salt och vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ned det i äggsmeten försiktigt, försiktigt tillsammans med smöret. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och tryck ner vit choklad om så önskas. 

NU TILL DET VIKTIGASTE (tror jag)

Ni vet mitten av ugnen, sätt kakan snäppet ovanför mitten av ugnen på 250 grader och sänk genast värmen till 200 när ni satt in kakan. Efter fem minuter flyttar man ner kakan ett snäpp till mitten av ugnen och låter den gå där i ca 10 minuter till (beroende på hur stor form man har, jag hade en ganska liten). Prova att skaka på formen och se om det dallrar därinne. Ytan ska vara färdig, men den ska forfarande dallra rätt rejält. Låt svalna, typ i frys en stund eller några timmar i kyl.

Så, tills vi ses igen - fridens liljor och god jul, puss ha det gött!!!
11
Emelie

Du är sannerligen ett under! :3

Thea

Gratulerar! :D

Ida

Ser himla god ut! Jag menar, vit choklad i!!!

Tess

nämen så underbart! Gratulerar hörru :D

Victoria

Grattis! Ska prova denna - dock med glutenfritt mjöl... ;)

carolina - självkänsla, föräldraskap & graviditet

Detta är nog världens trixigaste bakverk, skit i macarons liksom!

Håller mig till min brownie, den känner jag mig trygg med, hehe. Blir inte lika skorpa,men perfekt kladdig och kompakt ;-)

Alexandra - kärlek på tallrik

Du, den ser verkligen HELT fantastisk ut, och vad gott att ha i hackad vit choklad, det tror jag stenhårt på!

Linda

Ser gudomligt ut - jag som älskar kladdkaka och tycker som du, det är hopplöst att hitta det perfekta receptet! Ska spara ditt och prova!

Josefine

Lået gott! Jag har också recept på den är fruktansvärt god kladdkaka som jag alltid håller mig till :D

Sara

Hej! Jag hittade din blogg idag och ville bara säga att du har en jätte fin och rolig blogg. Mycket goda och roliga recept, sånt gillar jag :)

hanna andersson

hej! tänkte bara nämna att jag länkade hit från min blogg. provade och det vart jättebra! numera mitt standardrecept för kladdkaka :)