Caramel frappuccino

Nu har jag aldrig druckit den mytomspunna frappuccinon på Starbucks, men jag blev ändå sugen på att prova mig på en variant av den hemma. Sagt och gjort. Resultatet blev det godaste jag någonsin läskat min strupe med.

Caramel Frappuccino
1,5-2 dl starkt kallt kaffe
1 dl mjölk
Massor av is
1 msk grädde
2-3 msk kolasås eller dulce de leche (jag tog det sistnämnda)
Ev 1 msk strösocker

Mixa allting i en mixer och häll ned i ett högt glas, avnjut med sugrör och eventuellt en klick grädde på toppen. Och varför inte ringla lite mer kolasås över när man ändå håller på?

---

Kallt kaffe kan man få genom att brygga och kyla eller så gör man som The Pioneer Woman och kallbrygger kaffet, det blir bäst.


Gamla vykort

Idag köpte jag tio stycken gamla vykort. Hur fina som helst.

Underskattad mat

Häromkvällen talade jag och min kusin om hur underskattat korv med bröd är och sedan dess har jag liksom inte kunnat släppa tanken på en redig körv med vitt, magförpestande bröd. Med det sagt behöver jag nog knappast nämna att jag blev himla glad när jag under mitt sedevanliga kylskåpsrotande fann ett paket korv. Än större blev den lilla lyckan när jag direkt därefter fann den vita döden i form av några omfamnande korvbröd djupt i skafferiets vrår. Vilken tur! Vilket flyt! Sedan för att piffa upp det hela på nyttighetsfronten adderade jag även broccoli. Nöjd tjej.


Snabb linspytt

Gårdagens middag bestod av ett hastigt hopkok av linser, kikärtor och lite annat gött. Väldigt vego alltså. Jag kokade alltså linser i lite grönsaksbuljong. Hällde lite kikärtor i en stekpanna och krossade sönder dem. Sedan kryddade jag för fulla muggar med allt som föll mig in. I åkte även lite veggies såsom broccoli, ärtor, majs o.s.v. Sedan blandade jag ihop linserna med kikärtspytten och åt med turkisk yoghurt och sweet chilisås.Kaffedax

FRUKOST. A-fil utblandad med några matskedar kvarg, lite fruktmusli, linfrön, solrosfrön samt jordgubbar. Till detta avnjöts även ett ägg med kaviar och en leverpastejsmacka med smörgåsgurka. Åsåkaffesåklart...
Blodpudding

Idag är jag sjukanmäld för att jag är sjuk. Äta bör man under alla omständigheter göra ändå. Därför åt jag. Fyra skivor blodpudding med några klickar sylt och en redig vitkålshög. Nu lär ju mina järndepåer vara rysligt nöjda tycker jag. Jag skippade även mjölken bara för den sakens skull. Mjölk hämmar upptaget av järn, för er som inte visste det.

Kanske att jag är tillbaka. Det vet jag inte ännu. Efter mycket äventyrande i bloggvärlden hittar jag aldrig riktigt något stället som jag vill stanna längre än några veckor på. Det börjar bli (och är redan) ytterst frustrerande så kanske borde jag bara återvända hit, och stanna en gång för alla? Stor eloge till mina läsare som tappet hängt med mig och kanske till och med fortfarande är kvar.
Halvbakad

Inte min favorit men vem har rätt att klaga liksom?

RSS 2.0