Kladdkaka

Jag har ätit kladdkaka tre dagar i rad. Jag får inte nog, och då brukar jag ändå inte vara ett sådant stort fan av just kladdkaka. Den blev helt enkelt snuskigt god, antagligen den godaste jag någonsin gjort. Dör. Var tvungen att slänga den sista biten för att inte okynnesäta den, är redan pluffsig så att det räcker. Efter festivalfirandet ska jag banne mig ta tag i min kropp, haha.



Kladdkaka 
Receptet jag utgick ifrån är Leila's men jag gjorde en del ändringar!

130 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
5-6 msk kakao eller mer
1/2 tsk bakpulver eller inget alls
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
150 gram mörk choklad

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret. Blanda ihop försiktigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål, då undviker man klumpar. Rör återigen ihop allt försiktigt. Smält chokladen över vattenbad och rör i det i smeten. Smöra och mjöla en form med löstagbara kanter och häll sedan i smeten. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna i kylskåp.

Ps: Den här kladdkakan blir tung och riktigt kladdig. Inte rinnig.

RSS 2.0