Polkagrisfudge med vit choklad

Nu hörrni ska ni få ett fantastiskt recept. Jo, det är sant! Jag har utgått från ett recept på "Maraboufudge" som jag googlade upp. Jag bytte ut mjölkchokladen mot vit choklad, adderade glukossirap & vaniljsocker, drog bort honung och körde hårt med krossad polkagris. Det blev så himla gott. Nu ska ni få mitt omarbetade recept!POLKAFUDGE
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 msk glukossirap
En stor klick smör (kanske 50 gram)
100 gram vit choklad
En näve krossade polkagrisar

Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker upp till 120 grader (termometer är nästan ett måste, annars kör på kulprov om ni vill vara lite vilda). Se till att det inte bränns (det gjorde det för mig så jag fick hälla över smeten i en annan kastrull, tur att jag inte hade rört om, haha). Dra av kastrullen från plattan och rör i smör och glukossirap. Koka upp ännu en gång i cirka 2 minuter. Dra återigen av kastrullen från plattan och rör sedan i den vita chokladen. Vispa ymnigt en stund tills chokladen smält om du känner att smeten tjocknar.

Krossa valfri mängd polkagris (en näve ungefär). Klä en gammal bigpack-glassbytta med bakplåtspapper. Strö lite polkagris på botten innan du häller på fudgesmeten. När du hällt i smeten strör du även polkagris över allting och trycker till lite så att bitarna fastnar ordentligt. Låt stelna i kylskåp innan du skär upp i rutor av valfri storlek.
5