Frusen citroncheesecake

Idag ska jag bjussa två vänner på middag, bastu och efterrätt. Efterätten är redan färdig och står och väntar i frysen och som rubriken förtäljer är det en cheesecake. Jag var ju givetvis tvungen att provsmaka och då passade jag på att ta lite bilder också. Här har ni, både bild och recept!
 
Enkel cheesecake med smak av citron
400 g cream cheese
1 dl kesella
2 st ekologiska ägg
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl florsocker (2 dl om du föredrar den lite mindre söt)
1 citron
2 tsk vaniljsocker
300 gram digestivekex
75-100 gram smör
 
Bunke 1: Vispa vispgrädden fluffigt.
 
Bunke 2: Vispa ihop cream cheese, kesella, äggulor (som du separerat från vitan), florsocker, vaniljsocker och citronsaft i en bunke.
 
Bunke 3: Vispa äggvitorna fluffigt.
 
Ha sedan i grädden och äggvitorna i bunke två (som med fördel är störst) och vispa ihop hastigt till en jämn och god smet (smaka av). Smula sönder digestivekexen och blanda med smält smör. Tryck ut i en springform och grädda i ugn på 200 grader i ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna. Häll i cheesecakesmeten i formen, strö på blåbär och stoppa i frysen i ett par timmar till den stelnat.
8