Dumplingstisdag!

I förra inlägget nämnde jag att jag idag för första gången prövade på att göra dumplings. Alldeles riktigt. Jag tog dessutom det säkra före det osäkra och körde på ett befintligt recept och följde det faktiskt till punkt och pricka, eller ja, typ. Lite mer salt, kinesisk sojasås istället för japansk och så använde jag vitvinsvinäger till dippen istället för rödvins, men i det stora hela så använde jag mig av det här receptet från Allt om mat (fast halverat).
Mycket nöje!Om det var gott? SÅ dödligt gott att jag fyllde mig själv till sprickningsgränsen. Och hörrö, strunta i att de ser ut som missbildade minihjärnor eller suspekta foster. Blunda och ät om det känns jobbigt.

11
Karin

Åh vad gott!

beabea

haha, du kan inte säga att det ser ut som foster :( uuuuh. goda foster

sara

gud vad annorlunda! vore roligt att testa :)

Emelie

Vi brukar också göra dumplings, men gudars, att göra och forma och fixa med degen tar timmar! Inget man gör på en vardagskväll, precis..

Men det blir så galet gott, så ibland är det värt att offra en helgdag för lite kökspyssel :)

Mikaela

Sitter här och gapskrattar åt: Missbildade Minihjärnor

Alexandra - kärlek på tallrik

Hahaha, ja det ser elite ut som hjärnor faktiskt, det har du rätt i ;) Men jag är villig att blunda om det är lika gott som du säger! Har faktiskt aldrig provat, det låter så pilligt... Men får prova att göra en vegetarisk variant snart och se om det är så gott som du säger ;)Och du, jag har fått byta bloggadress, på grund av att min gamla domän ska lägga ner =( Jag vill inte mista mina fina läsare, så kom gärna och besök mig där <3

Kim

Jag diggar dumplings, aldrig gjort dem själv men äter de gärna på lokal! Gör-gott!Gillar din liknelse, ha ha. Det finns faktiskt en film som heter Dumplings där... ja, med risk för att förstöra aptiten hos samtliga... någon äter precis det du nämner där sist. hrm.

Emelie

Jag och pojkvännen brukar sitta och trycka-trycka-trycka med handflatorna.. Men tid, det tar det!

Tur att man är två ;)Och ja, det var traumatisk, men det var för att jag det var en rätt känslig del av mitt liv som gjorde mig medveten om att drömmen var lucid - som utlöste själva självstyrandet.

erika

ser inte så gott ut men det kanske det är ;D

Tess

Ser ju himla gott ut, eller ja, snarare med vetskapen om vad det är :) ambitiös du är!

Katarina

Roligt at du gjorde egna dumplings :)