Enkel spenatpasta

Det här är nog min bästa hemlagade snabbmat tror jag. När jag var vegetarian åt jag det här hela tiden, fast då gjorde jag den på havregrädde vilket fungerar precis lika bra för den som vill testa. Är man däremot ute efter en proteinrik rätt är nog inte denna att föredra...


Enkel spenatsås till pasta
1 liten morot
1/2 gul lök
6 stycken kuber av fryst bladspenat
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl mjölk 
2-3 msk vispgrädde
3/4 grönsaksbuljongtärning
Nymalen svartpeppar

Hacka löken och skär moroten i små bitar. Fräs i olja i en kastrull. Ha i en matsked vatten och sänk värmen något så att det inte bränns. När moroten blivit lite mjuk har man i mjöl och rör om. Sedan har man i mjölk & grädde och därefter spenat, grönsaksbuljong och svartpeppar efter smak (helst mycket). Låt bubbla upp till en sås. Se till att den inte bränns vid. Smaka av. Servera med pasta, helst rigatoni som är den godaste pastan i världen. 

Det är även jättegott att strö över hackade valnötter, men det hade jag inga hemma.
4
Alexandra - kärlek på tallrik

Ett himla smart recept, måste jag säga - inget kan gå fel med så goda ingredienser <3



Och jo, jag har smakat underbara Kettle's vinägerchips - om jag inte minns fel var det till och med de som fick mig att börja älska vinägerchips! Mums =D

Emmie

Lät jättegott, ska kopiera denna och lägga till i min receptmapp ;)

li

jag älskar pasta och jag älskar spenat så detta måste jag ju prova.!

carolina

ååh, ser jättegott ut :-)