Krämig kladdkaka

Precis som många andra chokladnördar är jag ute efter den perfekta, den ultimata, den ENDA kladdkakan. Enligt mina preferenser ska en kladdkaka ha en frasigt hård, sprucken yta och ett härligt rinnkladdigt innanmäte. Och någonting som inte får hända en kladdkaka är att den är chokladkak:ig eller det minsta sockerkaksliknande i konsistensen. Tyvärr har jag ännu inte hittat något recept som givit mig min drömkladdkaka. Därför - om någon av er sitter på ett recept ni tror kan leva upp till mina önskningar BRING IT. Tveka inte!!!

Men för att inte lämna er allt för sugna: här kommer ett recept på en fullt duglig, alldeles ljuvligt krämig & kompakt chokladspäckad kladdis med hård läcker kant. Jättegod, men inte det mina smaklökar suktar efter...Men kanske era?Kompakt krämig kladdkaka
200 g smör + 1/2 dl rapsolja
150 g choklad
2 dl socker
2 ägg
Dryga decilitern kakao
1/2 dl mjöl
3 msk sirap
1/3 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker

Smält smör & kakao var för sig. Smöret i micron och kakaon över vattenbad. Vispa ägg och socker poröst. Vänd därefter försiktigt ner den smälta chokladen och smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och vänd ner även det i smeten. Slutligen har du i oljan och sirapen och kör en sista svängom med sleven tills du har en fin och jämn smet.

Häll ned smeten i en välsmord och försiktigt mjölad form. Grädda på 175-200 grader i dryga 11 minuter. Frys genast ned kladdkakan en snabbis efter att du tagit ut den ur ugnen för att stoppa gräddningen. Sedan får den vila i kylskåp i ett par timmar eller under natten tills den är fast och genomkyld.
9
Caroline

Jag älskar kladdkaka! Jag älskar verkligen choklad i alla slags former, men kladdkaka kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag brukar bara kladdkaka efter ett recept i "Sju sorters kakor", men det receptet är för chokladmuffins. Så här lyder receptet:100 g smör (flytande funkar bra)

2 ägg

2 1/2 dl socker

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulverStäll muffinsformar på en plåt. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Fördela smeten i formarna, till ca 3/4. Grädda i 200 grader (175 om varmluftsugn) i 17 minuter, exakt (här skiljer mitt recept från bokens; muffinsena ska vara inne i 10 min, men kladdkakan blir bra om den få stå inne ca 17 minuter).

Anna

Hade samma problem som dig, innan jag testa baktokig.blogg.se "min bästa kladdkaka" . Den e perfekt. Jag vispar dock skitslarvigt, vill inte ha i onödig luft. Jag rör ihop allt me slickepott så lite som möjligt o låter den va inne 11 minuter, sen chockar jag den i frys. Lovae dig du kommer inte bli besviken!! Sök på hennes blogg :)

Victoria

Åh, den ska jag prova! Är på jakt efter den perfekta kladdkakan... ;)

Emelie

Hmmm.. Ser lite ut som Frödinges, faktiskt, som inte är fy skam. Dock är den tyvärr inte rinning nog, eller har hard skorpa nog, för min preferens. Dock blir nog det där receptet nästa jag provar :)

Cissi

2 dl mörkt muscovadosocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

2 dl socker

2,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

50 gram smörJag lovar, den godaste kladdkakan någonsin. Muscovadosockret gör inte så att det smakar lakrits men gör så att chokladsmaken blir liksom djupare.

Jag gör aldrig något annat recept numera!

Trillingnöten

Jag brukar göra den här, men man kan ju ta bort nötterna :)

http://mumsutantrams.blogspot.com/2010/03/kladdkaka-de-luxe.html

Erica

Jag tycket att denna: http://www.tasteline.com/Recept/Jean-Francois_akta_kladdkaka är väldigt god. Då den ej innehåller mjöl så blir den ej heller sockerkaksliknande i konsistensen. :-)

Miss Cutiepie

Mums med kladdkaka! Här har du mitt ultimata favorit recept! http://kladdkakerecept.blogspot.com/2008/11/kladdig-kladdkaka.html

kajsa

dito på foregående talare! http://kladdkakerecept.blogspot.com/2008/11/kladdig-kladdkaka.htmlngredienser

2 ägg

2.5 dl socker

4 msk kakao (tips på kakao)

2 tsk vaniljsocker

100g smör

1 dl mjöl

1/2 tsk salt