Cornflakeskakor

Cornflakeskakor var någonting jag och min dåvarande bästa vän alltid gjorde när vi var små. Receptet plockade vi då ur någon slags Disneykokbok med Nalle Puh-tema och vid det här laget förstår ni simpliciteten av detta recept. Det är enklare än typ kokostoppar till och med. Jag pimpade dock till receptet lite och tillsatte extra kakao och en skvätt kaffe för en lite kraftigare smak. Himla goda är de i alla fall.

För en redig hög kakor
100 gram smör
1 dl strösocker
1 dl mörk sirap
1 msk vaniljsocker
5-6 msk kakao
2 msk starkt bryggkaffe
6-7 dl cornflakes

Koka upp alla ingredienser utom cornflakesen in cirka 3 minuter. Ta bort från plattan och rör sedan försiktigt ned flingorna. Klicka ut smeten i muffinsformar och låt stelna. Ät!


Fredag den 13:e

Igår var inte min bästa dag i världshistorien. Det började med att jag (som väntat) inte riktigt blev färdig med min tenta. Sedan hamnade jag mitt i en trafikstockning p.g.a. avspärrad Vaksalagata (väldigt central gata i Uppsala) vilket ledde till att jag satt fast i en buss i 30 minuter. Missade därmed tåget. På bussen råkade jag även låsa min Iphone och hade givetvis glömt lappen med pinkoden hemma. Kom tillslut av bussen och tog ett tåg till min destination och välkomnades vid avstigandet av en snöstorm. Woop!

Nedan skådar ni min gosiga frukostmacka. Stekt rostbröd + stekt ägg + ketchup. Mm!!!


iPhone och bacon

Igår skaffade jag mig en iPhone. Antagligen sist i ledet, men skit samma. Förstår inte att jag klarat mig utan en så länge. På Instagram heter jag Matomspunnet (obviously...) om ni vill följa mig där, ännu ekar det rätt tomt där men det ska det bli ändring på. Finns ni där? Eller har Instagram redan blivit helt ute? Ingen aning. Haha. Åt förresten bacon och ägg till lunch. Gott och flott.

Har ni några coola appar och sådant nu vill tipsa om förresten? Har ju noll koll på sådant, så hjälp mig nu va! 


Crunchy torsdag

Naturell yoghurt. "Crunchy" med smak av äpple/kanel. Frysta lingon ♥


Dagens föda

Napoleonbakelse. Kaffe. Kaffe. Kaffe. Scones med smör, ost och hallonsylt. Idag har jag nog druckit två liter kaffe ungefär. Jag måste sluta dricka så mycket. Efter fredag (och tentan) börjar jag dra ner. Lovar.

Idag orkade jag inte laga mat (trots den abnorma mängden kaffe) för jag ville hellre lägga tiden på plugg (att fika hanns med beror helt på att jag var tvungen att åka in till stan för två dödsviktiga ärenden och då kan man lika gärna fika...) så det blev scones gjorda på havregrynd och fullkornsdinkel till middag, hehe!


Ägg!

Åt lite ägg till frukost. Två stycken. Med fetaost på. Gott!


Ballerina Marängsviss

Hej och hå, ännu en nyhet från Göteborgskex. De ligger inte på latsidan minsann. Än har jag inte provat att doppa dem i mjölk (som det står att man ska föra för bästa smak) men jag tyckte att de var goda som de var också även om jag inte riktigt associerade till just marängsviss. I fyllningen finns "kakaopärlor" som inte direkt ger smak men en kul brytning rent texturmässigt till den annars släta krämen. Ja, en god kaka helt enkelt även om Ballerina Kladdkaka är min stående favorit i Ballerinaserien!

Uppdatering: Yep, godare att doppa!

Helt ordinära scones

Gjorde scones till frukost/lunch dagen till ära. Så himla gott. Använde inget recept men här är en snarlik variant. Använde dock både vetemjöl, havregryn och fullkornsdinkel i mina!


Amerikanska pannkakor

Och så kan man göra amerikanska pannkakor till middag också. Mätt som en plätt. Jordgubbarna var förresten jätteäckliga. Och rabarberkesellan också. Åt mest pannkakor och hallonsylt, men det var gott ändå! Jag har inget recept på just dessa eftersom jag gjorde dem lite på känn men i mitt arkiv hittade jag dessa två schyssta varianter:

Bananpannkakor
Amerikanska pannkakor med blåbär och banan


Grönsaker i ugn med fetaost

Enklaste middagen får man genom att slänga in allting man tycker är gott (i ungefär lika stora bitar) i ugnen på 175-200 grader i cirka 30 minuter (eller, ja, det beror ju på hur stort/smått man skurit) och strössla på stora bitar fetaost. Idag tyckte jag sötpotatis, lök och vanlig potatis var gott. Plus olja, salt och peppar förstås.

Sötpotatis ♥


Singoalla Cheesecake Jordgubb

Singoalla Cheesecake Jordgubb är en fin nyhet i söt förpackning. God är den absolut, men cheesecake vet jag inte om jag är villig att säga att den smakar. Den smakar sött av jordgubb helt enkelt. Personligen gillar jag Singoalla Hallon (orginalet) mer då jag gillar den där hallongelépluppen i mitten eftersom den bidrar med lite syra, vilket denna kaka saknar. Dock får den ett plus för att den är vegansk, vilket ju är fint för de som är just veganer! Kan även tänka mig att den skulle smaka fint krossad till glass och jordgubbar.


RSS 2.0