Kanelkakor

Efter att mina wasabikakor tagit slut kände jag att det var dags för ett lass till med kakor. Idag blev det en mildare klassiker, nämligen kanelkakor. Gjorda av mördeg och rullade i kanel och socker. Enklare blir det nästan inte. Receptet på mördegen hittade jag i Sju sorters kakor, och sedan halverade jag det. Här skriver jag det fullständiga receptet.

Lite kanelkakor
200 gram smör
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker

Arbeta snabbt ihop till en jämn och fin deg. Låt stå svalt en stund. Rulla till bollar och rulla dem sedan i en blandning gjord på kanel och socker (måtten är nog inte så noga, jag tog 1 1/2 msk kanel i typ 2-3 msk socker för en halv sats, och då blev det över). Lägg på en plåt och tryck till dem med en gaffel. Grädda ca 10-15 minuter på 175 grader (man får passa lite, tio kanske räcker)
8

I brist på annat...

I brist på annat (...plugga, vadå?) tog jag lite nya bilder på wasabikakorna. Jag tyckte att de förtjänade det så goda som dom var. MUMS. Recept här för den som är intresserad.

7

Rostat bröd

Tänkte baka scones till frukost men tänkte att rostbröd ju typ är godare. Så det fick det bli. Båda med ost, skinka, tomat och kryddor. Gott. Idag ska jag plugga hela dagen. Alltså verkligen. Från nu till sovdags. Lovar.

3