Kanelkakor

Efter att mina wasabikakor tagit slut kände jag att det var dags för ett lass till med kakor. Idag blev det en mildare klassiker, nämligen kanelkakor. Gjorda av mördeg och rullade i kanel och socker. Enklare blir det nästan inte. Receptet på mördegen hittade jag i Sju sorters kakor, och sedan halverade jag det. Här skriver jag det fullständiga receptet.

Lite kanelkakor
200 gram smör
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker

Arbeta snabbt ihop till en jämn och fin deg. Låt stå svalt en stund. Rulla till bollar och rulla dem sedan i en blandning gjord på kanel och socker (måtten är nog inte så noga, jag tog 1 1/2 msk kanel i typ 2-3 msk socker för en halv sats, och då blev det över). Lägg på en plåt och tryck till dem med en gaffel. Grädda ca 10-15 minuter på 175 grader (man får passa lite, tio kanske räcker)
8
Karin

Ser smaskiga ut!

Emelie

mums!

Victoria

Enkelt ovh gott! :)

Ida

Älskar kakor! Seriöst godare än godis. Tycker jag. Ska definitivt testa dessa!

Lilly

okej, jag dör! GE MIG NU TACK! :D

Lilly

juste, underbar design. Har du gjort den? enkel och fin!

Linda

Å nu blev jag sugen på sådana! Får lov att göra dem nån dag :)

Erica

De där ser riktigt goda ut, och jag gillar verkligen kanel. :-) Jag måste nog testa att baka dessa. Tack för receptet! :-D