Wasabikakor

Fick ett ryck och kastade ifrån mig kurslitteraturen för att springa ner till köket och införliva min impuls. Wasabikakor ville jag ha. Jag hittade dock inget svenskt recept och orkade inte omvandla måtten på de engelska jag hittade. Därför började jag blanda ihop lite ingredienser hej vilt för mig själv. Första försöket misslyckades men det andra försöket blev hur bra som helst. Verkligen toppen. Det är således kakorna från försök nummer två ni ska få recept på nu!

Wasabikakor
150 gram smör
2 dl muscovadosocker (ljust)
1 dl strösocker
1 äggula + 1 msk äggvita
2-4 tsk wasabipulver + 1 lite vatten att blanda med (man får prova sig fram tills man hittar den styrka man vill ha)
Ev. en nypa torkad chilipeppar för extra sting (det hade jag)
0,5 tsk havssalt eller mer
1 tsk torkad ingefära
3 msk kakao
1 msk sirap
1/2 tsk bikarbonat
2,5 dl vetemjöl
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrön

Smält smöret och blanda med sockret. Ha i äggulan och äggvitan, samt kakao, wasabi, ingefära, salt, sesamfrön, solrosfrön, sirap, och torkad chili. Rör om. Ha i övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper en bra bit från varandra (de flyter ut mycket) och grädda i 13 minuter på 175 grader. Låt svalna helt innan de äts upp!
7
carolina - med Lo:s syskon i magen/nygift!

Huuu, detta vågar jag inte prova, haha. Wasabi är sushi för mig =)

Linda

Var gör du med allt du bakar egentligen? :D

Anonym

ny header, me likie!

P E R F E K T I O N I S T . S E

Vem är du som driver bloggen förresten? :)



Och förresten, din header är underbar! Blev sugen på donuts nu. :(

cindy

Hur många gånger bakar du om dagen? :)

Ha en fin dag!



/http://cindyvuong.blogg.se

Hannah

Oj vad knasigt det låter, hur smakar det?

Anonym

jag har allt hemma förutom det ljusa sockret. har samma fast mörkt, och wasabipasta o inte pulver. vågar man prova iaf kanske? köra 1 dl mörkt socker, 2 strö. och med pastan ^^



låter ju himla nice recept.