Kanelmandelbitar med mörk choklad och havssalt

Jag tycker att kanelmandlarna som man kan köpa bland naturgodiset är något av det godaste som finns så idag ville jag prova en egen variant. Det blev så himla gott. Vill man så använder man bara Marabou daim (eller varför inte har i lite vanlig daim?) eller bara vanlig Marabou utan smak, eller vad man säger. Eller bara vilken mjölkchoklad man vill säger vi. Haha. Det är liksom upp till var och en. Gott blir det ändå. MUMS!

Kanelmandelbräck med mörk choklad och havssalt
100 gram Marabou mjölkchoklad
50 gram Marabou daim
50-100 gram god mörk choklad
80 gram sötmandelmandel
Kanel & havssalt

Hacka den mörka chokladen i rätt grova bitar och lägg i en skål tillsammans med sötmandeln. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och blanda sedan ner det tillsammans med mandeln och den mörka chokladen. Bred ut chokladen över ett bakplåtspapper och strö över rikligt med kanel och några nypor havssalt. Kyl ned tills det stelnat och skär eller bryt sedan i passande bitar. ÄT.

Kommentarer
Postat av: Anna

Wow, det där ser fantastiskt gott ut. Måste prova nån gång!

2012-01-27 @ 22:07:55
URL: http://annaiedinburgh.wordpress.com
Postat av: Mikaela

sv: haha nää jag antar att han varit på jobbet idag :D däremot har han en tvilling där, eller de är inte tvillingar men väldigt lika :D kanske honom du såg

2012-01-27 @ 22:34:59
URL: http://somethingaboutcats.blogg.se/
Postat av: Katarina

Så gott det ser ut!

2012-01-28 @ 07:46:07
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Malin

Kanelmandlarna är såå goda och det här lät minst lika gott!

2012-01-28 @ 19:18:53
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Johanna - HOBBYFOTOGRAF

åh, mumsigt :D

2012-01-30 @ 14:00:16
URL: http://johannamariakallgren.blogg.se/
Postat av: emma

Ser jättegott ut! Tror du att man byta ut mjölkchoklad mot mörk choklad även där eller blir det för "mörkt"/maffigt/bittert/osv-you-get-my-point ?

2012-02-11 @ 13:32:28
Postat av: Cecilia

Jag gjorde kanelmandlar med nougat i julas, min sambo kallade dem för "älgskitar":D Man rostar sötmandel, och när de sedan har svalnat trycker man in varje mandel i en lagom stor bit nougat, formar den till äggform och vänder i en blandning av hälften kanel, hälften kakaopulver.

2012-02-12 @ 13:35:35
URL: http://cissivarning.blogg.se/
Postat av: Pralin från matmedmera

Goda chokladbitar, sugen bara titta på

2012-02-13 @ 07:18:25
URL: http://www.matmedmera.eu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0