Äppelmuffins med ingefära

Fick lust att baka lite så jag hittade på dessa muffins. De blev jättejättegoda tycker jag. Särskilt när de svalnat ordentligt. Mums!

Äppelmuffins med knäckig ingefärstopp

Smet:
100 gram riven mandelmassa
80 gram smör
2 ägg
1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Knäckig topping:
50 gram smör
1/2 dl sirap
1/2 dl grädde
1/2 dl socker
1 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
3 cm riven ingefära
En rågad nypa havssalt
1 tsk vaniljsocker

Övrigt:
Ett äpple + kanel och kardemumma

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret. Ha i det i äggsmeten. Vispa i resten av ingredienserna till en jämn smet. Häll smeten i formar. Skiva ett äpple i lagom bitar och tryck ner några bitar i smeten, krydda med kanel och kardemumma. Grädda i 10-13 minuter på 175-200 grader. Ta ut och fördela ut "knäckig topping" över varje muffins. Den gör du så här: Koka upp smör, grädde, socker och sirap. Ta bort från plattan och rör i resterande ingredienser.

Grädda sedan muffinsarna 10 minuter till på 175-200 grader.
10
Victoria

Mums vad gott det ser ut! :)

Veronica

Mmmm, me like!

amanda

mums vad gott! ska bakas imorgon. man får passa på när det fortfarande finns svenska äpplen i affärerna :)

Katarina

Så gott det låter och med ingefära-topping, mums!

jennifer

ser riktigt gott ut!!

Marion

Mums vad gott det ser ut, gillar den knäckiga toppningen!

Anonym

va gärna med och tävla om att bli månadens blogg!

Kram



http://secondstore.blogg.se

Coquina

Vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla om skålar från Ib Laursen =)

sevendaysaweek

åh fy fasen vad gott det lät!

Frida

mums, låter supergott!