Amandinepotatis i ugn med bläckfiskringar

 
Igår körde jag in amandinepotatis (smakar ungefär som mandelpotatis, fast och söt på något vis)i ugnen tillsammans med rapsolja, timjan, rosmarin och en rejäl nypa havssalt. Efter 15-20 min tossade jag runt rackarna lite och sedan lät jag de gå i ungefär 15 min till innan de fick komma ut och serveras med tzatziki och friterade bläckfiskringar (färdiga från frysdisken – bara att låta bli gyllene i het olja!). Tzatzikin innehöll 500 g tjockyoghurt (typ grekisk eller turkisk), en halv urkärnad gurka skuren i halvmånar så tunt man orkar, en pressad vitlöksklyfta och en nypa salt och socker efter egna smakpreferenser. Superenkelt, flott och asgott. 
2

Knådfritt bröd

Världens bästa och enklaste bröd. Tar en liten stund att göra, men fett värt det!
 
Ingredienser:
2 tsk jäst
3 1/2 dl vatten 
7-8 dl vetemjöl 
1-1,5 tsk salt 

Gör såhär
Blanda ihop allt i en bunke (alltså - knåda inte! Bara rör ihop allting). Täck bunken med plastfilm. Låt jäsa i rumstemperatur i ca åtta timmar ställ sedan in i  kylskåp i ytterligare åtta-tio timmar. Därefter stjälper man upp degen i en väl mjölad ugnssäker form som helst ska ha ett tillhörande lock. Annars kan man väl täcka formen med folie eller någonting. Grädda sedan i ugn ca 30 minuter på 225 grader. Ta sedan av locket/folien och grädda i ytterligare 15 min. Sedan är det färdigt!