Misoramen

Är förkyld och har huvudvärk. Lägenheten är kall, kall, kall. Går omkring i kläder OCH Onesie. Är ändå kall om näsan. Blä. Hösten I love U but you're bringing me down. 
 
Misoramen fick det bli. Har inget recept men det här hade jag i i alla fall, välkommen att freestyla: 1 vitlöksklyfta, två salladslökar, några centimeter ingefära, en dutt chiliflingor, en handfull färsk shiitake, en handfull kastanjechampinjoner, typ 1,5 liter vatten, tamari (SÅ GOTT, varför har jag aldrig köpt det tidigiare?) en tesked "fond du chef" med fisksmak (så autentiskt, I KNOW) en skvätt fiskssås, en skvätt sesamolja, en skvätt worshestershiresås, en nypa salt, en nypa socker, en dutt mirin OCH två påsar "misopaste" (någon sådan där från blue dragon som man kan göra snabbmiso av). Så, det var nog det. Stekte först finhackad vitlök och salladslök i olja och hade sedan på den hackade svampen och lite riven ingefära. Sedan hade jag på vatten och allting annat tills det smakade gott och lät sjuda i typ en halvtimme. När det var redo att äta pocherade jag ägg (ett per portion) och lade i nudlar (vilka man väljer är valfritt) i buljongen som fick koka i några minuter tills de var färdiga. Sist av allt slängde jag i pak choi och japp, sedan var det färdigt! Garnerade med ägget, rostade sesamfrön, hackad salladslök och lite sriracha. YUM!
 
 
 
1
Nadja

Alltså din blogg är så bra! Tack för all inspiration etc! Kram

Svar: Åh, tack :*
emelie