Pizzadeg 2.0

Sedan jag började kalljäsa pizzadegen har jag aldrig tittat tillbaka. Det är - hands down - mitt allra bästa tips för bra pizzadeg!
 
Ingredienser:
2-3 tsk torrjäst
4 dl kallt vatten 
1 msk strösocker
3 msk olja
8 dl mjöl (gärna ett proteinrikt) och sen mer
1-2 tsk salt
 
Gör så här: 
Blanda torrjästen med vatten, socker och olja. 
Häll i mjölet och rör om, ha därefter i saltet. 
Dräll ut mjöl på bordet du ska knåda degen på och stjälp sedan upp degen. Häll mer på mjöl på degen och börja därefter att knåda. Degen är fortfarande ganska lös så ös på med mer mjöl vartefter du knådar tills degen blir färdig. Det tar ungefär 5-10 minuter. Sedan bör den se ungefär ut som på sista bilden i det här inlägget. Ett trix är liksom vika in kanterna på degen ett par gånger, så att den blir spänd på ytan, och sedan vända upp och ned på den så att den fina, spända ytan kommer uppåt. Då jäser den dessutom bättre. Täck degen med handduk eller plastfilm och låt jäsa i kylskåp över natten men gärna längre (eller allra minst 6 h). Då är den färdig att baka ut och blir helt fantastisk. 
 
Degen räcker till 4 st pizzor.