Kycklingsoppa

Den här soppan är det godaste jag vet. Godare än pizza. Godare än allt annat jag tycker är jättegott. Skulle jag få välja en sista maträtt att äta innan jag dog skulle det bli denna. 
 
Du behöver: 
En hel färsk kyckling 
En purjolök 
En morot 
1 gullök 
Svartpeppar
Salt
Tre tomater

Jasminris till servering

Gör så här: 
Lägg ner kycklingen i en stor gryta eller kastrull. Ha även det mesta av det mörkgröna på purjolöken. En skalad och halverad gul lök och en morot skuren i stora bitar. Ploppa även i några svartpepparkorn och ungefär två matskedar salt. Häll i vatten så att kycklingen täcks. Låt koka på medelvärme i en timme under lock. 
När det kokat i en timme plockar du ur kycklingen ur kastrullen och låter den svalna en stund innan du plockar den i småbitar. Om du vill så spara skinnet och ugnsrosta det med lite salt. Det är gott att strö på soppan sen!
Plocka också bort grönsakerna ur kastrullen med en hålslev eller sila bort dem men häll INTE bort spadet/buljongen som blivit. Den är liksom grunden för hela soppan. 

Nu skär du upp resterande purjolök samt tomat i klyftor. Koka purjolöken en stund i buljongen tills den blivit mjuk. Ha sedan i kycklingen och till sist tomaterna. Smaka av med salt och peppar eller späd ev med lite vatten om du tycker det behövs. Servera med jasminris, en citronklyfta och lite chiliflingor! 
 
Kyckling - Soppa

Vegetarisk spenatpasta

Jag älskar spenat. Tillsammans med broccoli och blomkål är det min bästa grönsak. Den här spenatpastan är jättegod och en av mina go-to rätter eftersom den är så enkel (samt vegansk om en byter ut kogrädden mot soja/havregrädde). Godast är den serverad med rigatoni och med lite hackade valnötter som man strör på vid servering. Mmm! 
 
För 4-6 portioner behövs
3 små gula lökar eller 2 stora
2 ganska stora morötter
Nästan en hel påse fryst hel spenat (blir ej samma grej med hackad) 
2 msk vetemjöl
4 vitlöksklyftor
2-3 dl grädde av valfri sort
ca 4 dl vatten 
2 msk fond av valfri sort (eller 1-2 buljongtärningar)
Salt & peppar 
Smör att steka löken i 
 
Gör så här: Skär löken i halvmånar. Stek på medelvärme i 10-15 minuter tills den karamelliserats något. Hacka under tiden morötterna och skala vitlöksklyftorna. Blanda i morötterna och låt fräsa med i pannan en stund. Häll på två matskedar vetemjöl och rör runt. Ha i vatten, grädde, fond, pressad vitlök, salt och peppar och koka ihop en stund tills morötterna är färdiga (de ska ej vara mosiga). Ha i spenaten och koka i någon minut. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs, eller späd med mer vatten/grädde och såsen blivit för tjock, eller koka ihop en stund till om den är för lös. Hehe *bra instruktioner*. Servera med pasta! 
 
 
Spenat - Vegan

Pizza med mozzarella och spenat

Pizza är nog min bästa mat. Jag kalljäser degen och kokar min egen tomatsås. Låter den puttra länge, har i en dutt cayennepeppar. Lite socker och vinäger också om det behövs. Sen toppar man. Först ost, vilken man vill, mozzarella är ju gott. Sen annat. På denna ↓ förvälld spenat bara. Rekommenderar dock att steka på den lite snabbt med salt, vitlök och olivolja innan man lägger på den, men det orkade jag inte idag. Gott ändå. Grädda sen på allra högsta värme i typ 5-10 minuter. Häll upp ett glas rött. Ciao! 
 
<3 
 
 
 
Pizza