Amerikanska pannkakor

Nu är jag inne på sjukdag sex och det känns som jag aldrig någonsin kommer att bli frisk igen. Det blir liksom inte bättre ens?? Rätt synd om mig nu tbh. Fast egentligen inte. Titta bara vilka goda pannkakor jag gjorde till lunch. Nog de godaste jag gjort, jo det är sant. Kolla bara! Ser de inte makalöst goda ut?! ↓

Det var de i alla fall. Goda alltså. Nu vill ni ha receptet. Här kommer det: 
 
2 ägg behövs. 
 
Samt filmjölk och vatten.

Vispa ihop det med äggen. Sen har du i mjöl, salt, bakpulver, bikarbonat och socker.
 
Och smält smör samt mjölk. Rör ihop. Klart! Sen ska de stekas. Det gör man i en teflonpanna på medelvärme. Huruvuda man vill ha smör eller ej i pannan är upp till var och en, men jag rekommenderar utan för sammetslen finnish. Snart har du några såna här på din tallrik: 
 
Jag åt dem på traditionellt vis med en klick smör samt sirap. Vill man tar man lönnsirap. Jag kokade dock ihop en egen variant av 1 dl vanlig (mörk, men vilken som helst fungerar) sirap, 1 dl vatten, 1 msk strösocker, 1 tsk vaniljsocker och en nypa salt. En dutt kanel i är också gott! Rör ihop allt i en kastrull och låt koka ihop en stund på medelvärme. Mmm. 
 
Blir sugen nu igen när jag skriver om dem, hehe! De blev helt perfekta faktiskt. 
 
För runt 9-10 pannkakor behöver du: 
2 ägg
1 dl filmjölk
1 dl vatten 
1/2 dl mjölk 
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 krm salt
3 tsk socker
2 msk smält smör
 
Gör så här: 
Vispa ihop ägg, fil och mjölk. Ha i mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och socker. Häll i mjölken och smöret. Rör ihop. Stek på medelvärme i en teflonpanna. Vänd på dem när de börjar bubbla på ytan. Servera med valfria tillbehör. 
 
Amerikanska pannkakor - Brunch - Frukost - Pannkakor
1
Vicky

fy fasen så goda de ser ut! och då bor jag ändå i det förlovade landet av amerikanska pannkakor. här får man såna tjocka torra gummiaktiga alltför ofta :(

Svar: Tack! Och ja, de blev fasen supergoda, blev nästan förvånad själv, hehe! Nää, vad trist! Dåliga amerikanska pannkakor är så himla tråkigt :( Men tänker att det blir så liksom med klasskiska rätter som serveras överallt, att kvaliteten verkligen kan variera. Trist hur som!
Emelie