Chokladrutor med kokosflingor och kaffeglasyr

Jag har bakat (och bloggat om) chokladrutor minst en gång förut, men jag eftersom det är en av mina bästa mjuka kakor så förtjänar de att åter få en stund i rampljuset. Receptet är inte heller detsamma som tidigare. Jag tror det här är bättre! Dock och ve hade vi slut på vaniljsocker, det är tråkigt för nästan alla kakor blir godare med det tycker jag. 
 
Gör så här: 
Micra smöret på låg temp i micron tills det blir mjukt men inte smält. 
 
Blanda med sockret och vispa ihop med en elvisp. 
 
Efter du vispat ihop smör och socker till en jämn massa har du i mjöl, kakao, bakpulver, salt och vaniljsocker. Rör ihop med en slev eller liknande. Ha även i mjölken. Rör ihop tills det ser ut så här: 
 
Gott! 
 
Häll i en smord och bröad form och kör in i ugnen på 175 grader i 25 minuter eller tills kakan är färdig (känn med en sticka). 
 
Så här ska den se ut. Har den släppt från kanten som den gör på bilden brukar den vara redo! Låt kakan svalna helt. Under tiden gör du glasyren. 
 
Den är superenkel. Blanda helt enkelt allting i en bunke eller skål och rör ihop. Voilá! 
 
Mmmmmm! 
 
När kakan svalnat brer man på glasyren! 
 
Sen snöar man på kokosflingor! 
 
Jag har mycket :----) 
 
Sedan är det bara att skära i rutor och hugga in. Varsågoda!
 
Nom!!!!!! Och här har ni receptet -->
 
Du behöver: 
150 gram smör
3 dl strösocker
2 ägg
4 dl mjöl 
2,5 msk kakao 
En dutt salt 
2 tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
 
Och till glasyren: 
1 dl bryggkaffe
2 msk kakao 
2 msk smält smör
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
Florsocker, ca 6-8 dl (jag tappade räkningen, hehe, men den ska vara rätt tjock) 
Kokosflingor efter behag. 
 
 
Choklad - Kokos - Kärleksmums