Cidersås till fläskfilé

Alltså GUU vad god den här såsen blev. Hade kunnat vinna ett pris med den här såsen skojar inte! 
 
1. Stek fläskfilén i skivor i ordentligt med smör och olja, gärna i en gjutjärnspanna. Salta och peppra. 
2. Ta bort fläskfilén ur pannan. Ha i en hackad lök, en skivad vitlöksklyfta och stek omkring en stund med skyn från fläskfilén. 
3. Häll på ett par dl äppelcider, kanske 3-4 dl (köpte ngn från ica bara, typ deras ICA selection, halvtorr) 
4. Häll på 4 dl grädde och ha i en buljongtärning, jag tog en kycklingbuljong 
5. Koka ihop en stund, och sila bort löken, smaka av med salt och peppar. 

Ät med någon form av potatis som kan suga upp all go sås! Typ hasselbackspotatis. Mmmm. 
 
 
Fläskfilé - Middag - Sås