Jordnötsgryta med sötpotatis och spenat (vegan)

Här kommer ett himla gott middagstips som dessutom är helt veganskt. Hurra! 

Mmmmmmm! 

Du behöver:
En halv burk jordnötssmör, 1 dl tomatpuré, 2 gula lökar, 1 sötpotatis eller 1/2 stor, en röd paprika, en halv påse fryst hel spenat (eller en hel påse färsk), två vitlöksklyftor, en tumme ingefära, salt och peppar samt vatten. 
 
Gör så här: Hacka löken. Skala sötpotatisen och skär den samt paprikan i bitar. Stek löken en stund i olja. Ha sedan i tomatpurén, jordnötsmöret och typ 5 dl vatten (det kommer att behövas mer sen allt eftersom). Ha i sötpotatisen och låt puttra tills den är mjuk (tar kanske en kvart) addera mer vatten när du märker att det håller på att reduceras bort för mycket. Pressa även i vitlöken och riv ner ingefäran. Krydda med salt och peppar. När sötpotatisen är färdig har du i paprikan och spenaten. Ha i mer vatten om det behövs. Det ska inte vara soppigt, utan grytigt om ni fattar. Smaka av med mer salt och peppar.
 
Servera med ris, sallad och kanske en limeklyfta! Gott! 
Gryta - Jordnötssmör - Sötpotatis - Vegan