Kycklingsoppa

Den här soppan är det godaste jag vet. Godare än pizza. Godare än allt annat jag tycker är jättegott. Skulle jag få välja en sista maträtt att äta innan jag dog skulle det bli denna. 
 
Du behöver: 
En hel färsk kyckling 
En purjolök 
En morot 
1 gullök 
Svartpeppar
Salt
Tre tomater

Jasminris till servering

Gör så här: 
Lägg ner kycklingen i en stor gryta eller kastrull. Ha även det mesta av det mörkgröna på purjolöken. En skalad och halverad gul lök och en morot skuren i stora bitar. Ploppa även i några svartpepparkorn och ungefär två matskedar salt. Häll i vatten så att kycklingen täcks. Låt koka på medelvärme i en timme under lock. 
När det kokat i en timme plockar du ur kycklingen ur kastrullen och låter den svalna en stund innan du plockar den i småbitar. Om du vill så spara skinnet och ugnsrosta det med lite salt. Det är gott att strö på soppan sen!
Plocka också bort grönsakerna ur kastrullen med en hålslev eller sila bort dem men häll INTE bort spadet/buljongen som blivit. Den är liksom grunden för hela soppan. 

Nu skär du upp resterande purjolök samt tomat i klyftor. Koka purjolöken en stund i buljongen tills den blivit mjuk. Ha sedan i kycklingen och till sist tomaterna. Smaka av med salt och peppar eller späd ev med lite vatten om du tycker det behövs. Servera med jasminris, en citronklyfta och lite chiliflingor! 
 
Kyckling - Soppa