Livsuppdatering + morotskaka

Jag är tillbaka i huset på landet. Givetvis inte permanent utan högst temporärt, men jag kommer att bo här i några månader, i väntan på att livet ska ordna upp sig lite. Om jag känner mig själv rätt kommer det bli väldigt mycket matlagning p.g.a. det är min topp favoritsyssla som liksom hamnat lite i skymundan mellan plugg, jobb och en ovilja till social interaktion som inte alltid rimmar väl med ett korridorskök. Hur som helst. Har i princip fått helt fria händer gällande planerandet av matlistorna under veckorna, vilket känns roligt. Då får jag laga lite roligare mat igen (som inte är helt styrd av kärv studentekonomi). Ibland undrar jag faktiskt varför jag inte bara utbildade mig till kock eller så, att laga mat är ju det enda i livet (typ) som jag tycker är riktigt roligt och som jag faktiskt är bra på. Jaja! 

I förrgår bakade jag i alla fall en morotskaka. Den blev himla god och idag ska jag göra kimchi och kanske lite pitabröd senare om det hinns med. Men nu - morotskakan: 
 
Du behöver: 
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel 
1 tsk kardemumma
1 tsk färsk riven ingefära
Skalet från en halv citron 
En dutt salt 
1,5 dl smält smör
ca 4 dl rivna morötter 
 
Frosting
200 gram naturell färskost
ca 50 gram mjukt smör 
5 dl florsocker 
Lite pressad citron, ev lite av skalet också. 

Gör så här: Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Riv morötterna. Smält smöret och ha i citronskalet och ingefäran. Blanda ihop allting och häll i en smord och bröad form. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 50 minuter (prova med en sticka för att vara säker på att den är färdig).
Blanda ihop ingredienserna till frostingen och bre på kakan när den svalnat helt.