Vegetarisk spenatpasta

Jag älskar spenat. Tillsammans med broccoli och blomkål är det min bästa grönsak. Den här spenatpastan är jättegod och en av mina go-to rätter eftersom den är så enkel (samt vegansk om en byter ut kogrädden mot soja/havregrädde). Godast är den serverad med rigatoni och med lite hackade valnötter som man strör på vid servering. Mmm! 
 
För 4-6 portioner behövs
3 små gula lökar eller 2 stora
2 ganska stora morötter
Nästan en hel påse fryst hel spenat (blir ej samma grej med hackad) 
2 msk vetemjöl
4 vitlöksklyftor
2-3 dl grädde av valfri sort
ca 4 dl vatten 
2 msk fond av valfri sort (eller 1-2 buljongtärningar)
Salt & peppar 
Smör att steka löken i 
 
Gör så här: Skär löken i halvmånar. Stek på medelvärme i 10-15 minuter tills den karamelliserats något. Hacka under tiden morötterna och skala vitlöksklyftorna. Blanda i morötterna och låt fräsa med i pannan en stund. Häll på två matskedar vetemjöl och rör runt. Ha i vatten, grädde, fond, pressad vitlök, salt och peppar och koka ihop en stund tills morötterna är färdiga (de ska ej vara mosiga). Ha i spenaten och koka i någon minut. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs, eller späd med mer vatten/grädde och såsen blivit för tjock, eller koka ihop en stund till om den är för lös. Hehe *bra instruktioner*. Servera med pasta! 
 
 
Spenat - Vegan