Räkmackor, spenat och friterad chevré

Hallå alla!
 
I lördags åkte jag till Stockholm för att fira att min kusin fyllt år. Jag tog inga kort på middagen då men vi åt i alla fall langos, vilket är en av mina favoritgrejer att äta. Dagen efter (jag sov över) fanns massor av räkor kvar, så vi bestämde oss för att göra räkmackor till lunch innan jag åkte hem. Kolla bara.
Mmmmmmm. Gott.
 
Och igår spenderade jag dagen i Uppsala. Det var 18 grader (!!!) på dagen och jag satt med min kusin på Frenchi helt utan jacka och i kortärmat. Är inte det helt knäppt? I mars! Det här åt jag: 
Chevrésallad! Väldigt gott. Friterade chevrebollar, lite rödbetor, sallad, koriander o.s.v. Tycker även att en ser på bilden hur varmt det är? Sen drack vi öl på diverse uteserveringar (eftersom vi båda var lediga) och avslutade kvällen på Wermlandskällaren där jag åt en halloumiburgare! Smarr!
 
Idag har jag hittills hunnit äta följande (samt lite smågodis, hehe): 
En toast med ost och grillkrydda, ett stekt ägg och lite värmd spenat. 
 
& rostat bröd med avvo, tomat och keso på sidan om! 

Vad jag ska äta till middag lite senare vet jag inte? Kanske pannkakor? Det vore gott. 

Fyra saker jag åt i veckan #1

Hallå alla! Hur mår ni vad gör ni? Det är sol ute! Heja! SÅ orimligt pepp på vår nu. Snart ska jag ut och jogga och NJUTA av att marken är bar och fåglarna kvittrar och att en inte behöver klä på sig 5 lager kläder. Hurra!
 
Men först: låt mig presentera inte en, inte två, nej FYRA goda grejer jag åt i veckan →
 
 
1. Memma/mämmi, en finsk påskdessert som folk tror "är det choklad?!" men det är det inte. Det smakar typ öl i fast form, med strösocker på....Serverat med mjölk & lite grädde?? Så oklar dessert men väldigt god tycker jag som är uppväxt med den! 
 
2. Fisktacos! Mmmm! Skär fisk i bitar, panera den först i mjöl, sen i ägg, sen i panko samt kryddor. Stek i mkt olja och servera med mangosalsa = 1 pkt mango, 1 pkt körsbärstomater, salt, peppar, olivolja, limejuice, rädisor och tunt skuren rödlök! Servera med någon sallad och kläm in i ett tacobröd. Så gott! 
 
3. Ris och grönsaker samt tofu! Min go-to mat. Älskarrrr. Steker grönsaker vilka som helst och tofu i sesamolja och tamari samt salt och peppar och serverar med basmatiris (= mitt bästa ris). Skulle jag haft salladslök och sesamfrön hemma hade jag adderat det innan servering också! 
 
4. Kalla pannkakor med strösocker samt keso. Inte så mycket att säga om detta? Gott i alla fall. Åt det till frukost alldeles nyss! Mums!
 
 
Memma - Tacos

ROAST POTATOES

Att göra god krispig ugnspotatis eller "roast potatos" som det så fint heter på engelska är skitlätt och asgott! Det enda en behöver är potatis, jättemycket olja och kryddor. Och välj gärna en potatis som inte är jättefast. Då får man en yta som är krispig och en insida som är helt fluffig och ångig. Så gott!!!!!!!!! Jag älskar potatis. 
 
 
→ Först skalar man potatisen sen skär en den i så stora bitar man vill ha den i. Ganska rejäla skulle jag rekommendra. Sen kokar man den tills den är nästan färdig. Det är bra om den liksom börjar bli mjuk för då kan man ruffa till den lite på ytan genom att tossa omring den lite i ett durkslag. Sen låter man potatisen ånga av och sen dränker man den i olja. Ja, det går åt mycket olja, det är det som är hela grejen. Det blir som friterat fast i ugn kan en säga så ös på! Sen kryddar man. Det är gott med salt, peppar och timjan! I ugnen ska den sedan vara på 175 grader i typ en timme (vänd på dem typ 1-2 ggr under tiden också). Man ser när de börjar bli färdiga för de ska vara helt gyllene och krispiga. Servera till allt möjligt eller bara som de är! Allt går! 
 
PUSS och ps nu är det vår har ni märkt det???? wow! 
Potatis