"Cinnamon rolls" eller kanelbullar med glasyr

Jag går i detta nu nästan under av pms och sötsuget igår var högst närvarande. Att baka någonting var således givet och valet föll på dessa amerikanska (?) motsvarigheter till våra kanelbullar. Skillnaden är inte så stor. Degen är i stort sett densamma, fyllningen likaså. Men istället för att lägga bullarna isär, i egna formar, låter man dem jäsa ihop så det blir som en enda stor bullekaka, eller brytbröd, fast brytbulle. Som man sedan toppar med någon slags glasyr eller frosting. Ja ni hör ju. Drömmen för alla former av cravings. 

De blev magiska (tyckte inte bra jag, så det är inte bara mina ledsna hormoner som talar). Det jag kunde ha gjort lite annorlunda är att jag kunde ha kavlat degen lite tunnare, och låtit dem jäsa lite mer, men jag var på så dåligt humör och ville att de skulle bli färdiga helst i förrgår, så jag stressade igenom momenten lite....heh....De blev bra hur som helst, men kavla lite tunnare och låt jäsa ordentligt så blir de ännu bättre. 
 
Den här ↑ plåten är den s.k. "fulplåten", dvs med alla bitar som inte fick plats i den första plåten, hehe. Det finns alltså en fin plåt också men den frös jag in för ett bättre tillfälle. Här kommer lilla receptet:
 
Bulldeg
1/2 paket jäst
5 dl fingervarm mjölk 
1,5 dl socker
1 tsk salt
1 ägg
50-75 gram mjukt smör
ca 17 dl mjöl 
 
Blanda jästen med mjölken, sockret och ägget. Blanda i mjöl lite i taget. Knåda ihop en stund, tillsätt salt och smör. Knåda en stund till. Låt jäsa i typ 30-45 minuter. Kavla ut degen till en stor rektangel, ganska tunn, typ 1 cm tjock. 
 
Fyllningen
ca 200-250 gram mjukt smör
 
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1,5 msk kanel 
1 tsk vaniljsocker

Rör ihop allting utom smöret. 
 
Bred sedan på smör över hela degen. Strö sedan över sockerblandningen. Rulla ihop. Skär i ca 3-4 cm tjocka bitar. Lägg ganska tätt i en form (se bild) och ha lite bakplåtspapper i botten, annars fastnar det. Låt jäsa 30-45 minuter till. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter, man får hålla lite koll. 
 
Frostingen 
Den här gör man lite som man vill med. Den enklaste formen är att blanda lite florsocker (några deciliter) mjukt smör (kanske 3 matskedar) och typ lite vatten (någon matsked) till en ganska tjock, men fortfarande rinnande smet. Detta gjorde jag men adderade även ett paket philadelphia. Man får smaka av hur söt man vill ha den. Ha gärna i en dutt salt också. Ringla eller bred på frostingen när bullarna svalnat lite. 
 
Cinnamon rolls - Kanel - Kanelbullar
1
Hemma Hos Felicia

åååh wow, bara vattnas i munnen!! :D

Svar: Haha jaa, det var väldigt gott! :)
Emelie