Magisk tomatsås

Idag blir det pizza och imorse när jag höll på med degen kom pappa och sa ungefär "det finns kvar tomatsås i en liten glasburk vi använde i helgen" på bruten finska varpå jag sa ungefär usch nej! Till saken ska sägas att burken, som dessutom kom från ett pizzakit, har legat framme i rumstemperatur sedan dess (typiskt pappa, han tycker liksom inte saker blir dåliga av att ligga framme) och att jag faktiskt (redan igår) hade slängt den.

Alltså, jag är inte kräsen. Jag äter faktiskt det mesta, men om någonting som inte ska ligga framme ligger framme över en natt eller två, då äter jag det inte. Plus att den tomatsåsen faktiskt inte alls är särskilt god. Det jag vill säga är att har man möjlighet att koka sin egen tomatsås, ja då gör man det bara. Det är inte krångligt alls och det gör all skillnad
 
 
Du behöver: 
1 burk goda tomater (jag tog Muttis körsbärstomater) + en burk vatten 
1 gul lök 
1 rågad matsked tomatpuré
1 vitlöksklyfta
God olivolja
Salt (mycket)
Svartpeppar 
Några duttar cayennepeppar
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk strösocker 
 
Gör så här: 
Hacka löken så fint du förmår. Lägg löken i en kastrull med olja. Stek en stund men låt den inte få färg. Ha i tomatpurén och fräs den en stund också. Häll på de krossade tomaterna samt en burk vatten. Riv eller pressa sedan i vitlöksklyftan, ha i äppelcidervinäger, socker, svartpeppar, salt och cayennepeppar. Var inte rädd för att krydda rejält, tänkt på att såsen ska smaksätta en hel pizzabotten. Ta sedan en vanlig visp och krossa tomaterna så att de blir mer finfördelade (om du också valt körsbärstomater). Låt koka ihop i ungefär 25-30 minuter. Klart! Svårare än så är det inte.