Mina bästa pannkakor

Jag tycker att tunna pannkakor (s.k. crêpes) vinner över amerikanska pannkakor 9 av 10 ggr. Det är någonting med att de är tunna och alldeles frasiga och smöriga och att de går att äta i rulle med handen. Hur man äter dem, eller vad man har i är ju väldigt valfritt men jag rekommenderar verkligen strösocker med pressad citron. Och kaffe till. Dör vad gott. 
 
För två personer
2 dl vetemjöl 
3 dl mjölk
2 ägg 
En rejäl nypa salt
Smör 
 
Häll i mjölet i en skål. Vispa i mjölken. Först två dl sedan resten (för att förhindra klumpar). Vispa sedan i äggen och ha i salt. Låt stå i typ 20-30 minuter. Smält en rejäl klick smör i en gjutjärnspanna och ha i smeten. 
Stek sedan i mer smör (jo, smör är nyckeln här). Servera med socker och pressad citron. 
 
Crêpes - Pannkakor