ROAST POTATOES

Att göra god krispig ugnspotatis eller "roast potatos" som det så fint heter på engelska är skitlätt och asgott! Det enda en behöver är potatis, jättemycket olja och kryddor. Och välj gärna en potatis som inte är jättefast. Då får man en yta som är krispig och en insida som är helt fluffig och ångig. Så gott!!!!!!!!! Jag älskar potatis. 
 
 
→ Först skalar man potatisen sen skär en den i så stora bitar man vill ha den i. Ganska rejäla skulle jag rekommendra. Sen kokar man den tills den är nästan färdig. Det är bra om den liksom börjar bli mjuk för då kan man ruffa till den lite på ytan genom att tossa omring den lite i ett durkslag. Sen låter man potatisen ånga av och sen dränker man den i olja. Ja, det går åt mycket olja, det är det som är hela grejen. Det blir som friterat fast i ugn kan en säga så ös på! Sen kryddar man. Det är gott med salt, peppar och timjan! I ugnen ska den sedan vara på 175 grader i typ en timme (vänd på dem typ 1-2 ggr under tiden också). Man ser när de börjar bli färdiga för de ska vara helt gyllene och krispiga. Servera till allt möjligt eller bara som de är! Allt går! 
 
PUSS och ps nu är det vår har ni märkt det???? wow! 
Potatis