Sweet n spicy noodles

Gjorde en god och enkel mat nyss. Är ju bästa kombon faktiskt. Gott och enkelt alltså. Skit i honungen om du vill ha den helt vegansk. Blev dock rätt rejält starkt så det är ingen för den klene. Drick gärna öl till. Önskar jag hade en öl nu. Har bara ljummet vatten :((
 
Hade som ambition att skära upp lite gurka till för tror det skulle va gott, bryta av det starka osv men pallade serr inte. Men annars: skär lite morot, salladslök och gurka till och blanda med vid servering. Tror det skulle va asnice. 
 
För en portion behöver du
1 pkt nudlar
1 msk gochujang 
2 msk balsamvinäger 
Socker/honung efter smak, typ 1-2 msk kanske? 
1/2-1 tsk sesamolja
1 msk tamarisoja 
lite vatten för att få lagom konsistens 
kör i lite sesamfrön också om du har det
 
Gör såhär: 
Koka nudlar. Häll av vattnet. Blanda resterande ingredienser. Blanda ihop allt. Ät. Sa ju det. Enkelt. 

Currybaguettröra, rester och Tuc

Är ni också less ibland, jag är. Får liksom total motivationsdöd och orkar inte ens skriva på messenger typ. Men förra veckan och lite den här har jag iaf haft lite matinspiration. Så tänkte visa det. Heja!

Det här åt jag två dagar förra veckan. En gång till middag och en gång till lunchlåda. Det är currybaguetteröra med anamma-bitar i. Mycket gott, men inser återigen att jag verkligen inte kan äta sojaköttprodukter. Min mage ballar ur helt i flera dagar. Ej värt det mvh självdiagnostiserad ibs.
Men ni kanske vill veta receptet ändå? Det är jättelätt. Blandade ba Oatly havrefraiche med majjo (väl veg-majo för helt vegansk macka, men jag hade ingen hemma och ville inte lägga ut 40 spänn på Plamils äckliga som jag liksom aldrig kommer använda igen) samt salt, peppar, asmycket curry, lite dijonsenap och en hel del mango chutney! Sen hällde jag i anammabitar som jag stekt och kryddat och låtit svalna av. Klart! 
 
Kanelbullar! Dessa bakade jag igår efter jobbet! Kom på nu att jag aldrig delat med mig av ett recept på bullar? Skitkonstigt ju. Bakar det ganska ofta och tycker själv mina bullar är de godaste bullarna hehe. Freestylar alltid men har liksom feeling för det så det blir aldrig dåligt, men ska försöka skriva upp exakt recept nästa gång. Ändå skönt att ha nedskrivet. 
Men iaf, mkt mjukt (EJ SMÄLT) smör i degen, samt mkt kardemumma, samt gärna mandelmassa i fyllningen! Gott! 
 
Pannkakor förra veckan. Väldigt goda. Har jag faktiskt recept på här. Med pannkakssirap och blåbär! 
 
Tuc med paprikasmak och Castello ekologisk färskost med vitlökssmak! Det åt jag igår till lite fika. Kaffe också. För att jag skulle orka baka bullarna. 
Mh, har inga kläder på mig. Jo, underkläder såklart. Men så varmt!!!! Gillar eg inte sommaren så mkt. Gillar grejerna man gör på sommaren men gillar inte riktigt att det är så varmt och fyllt med prestationskrav. Hehe. 
 
Slutligen det jag åt nyss: Mac and cheese-rester från frysen, mkt grönsallad dränkt i balsamvinäger (ej balsamico!!!) och tomat med salt och peppar. Fatty n fresh min favvokombo! 
 
Aa det var allt! Haaadeee!

Citron- och vallmomunkar / Poppy seed donuts

Goooodmorgon alla! Hur mår ni. Jag mår sådär. Jag är fortfarande sjuk och lite sur p.g.a. det mest. Vill jogga men kan ej :(  Aja. Får blogga istället. Ska äta en munk till frukost snart med min andra kopp kaffe. Mmmm!
 
Vill ni har receptet? De blev jättegoda så jag tror ni vill det. Munkar är lätt att göra. 
 
 
För typ 10 jättestora munkar (blir säkert 15-20 lite mindre om en hellre vill det, men jag orkade inte hålla på pga aa sjuk)
 
1/4 paket jäst för söta degar
1 1/2 dl socker
4 dl fingervarm mjölk 
1 ägg
50 gram rumsvarmt smör 
ca 520 gram mjöl (decilitermåttet var i disken så jag fick väga, sorry) 
1 tsk salt 
2 msk vallmofrön 
skalet från en citron 
 
→ Blanda jäst med mjölk i en bakmaskin eller i en bunke. Ha i socker och rör om. Ha i mjöl, sedan ägg och smör och salt, samt vallmofröna och citronskalet. Knåda degen (låt maskinen göra jobbet eller knåda för hand) tills den känns som att den gått ihop ordentligt. Låt jäsa till dubbel storlek. Kavla sedan ut degen och tryck ut rundlar med någonting. Gör hål i mitten eller strunta i det. Låt jäsa en halvtimme till minst och fritera sedan i någon neutral olja på medeltemperatur! 

Gör en glasyr av florsocker, en nypa salt, citronsaft, lite smör och vatten och ha på (jag förstörde min lite genom att ha i någon äcklig färskost, gör inte det, den enda färskosten som fungerar i typ frosting och sånt är faktiskt riktigt Philadelphia, skojar ej obs ej reklam). Men aja! Gott ändå! Eller så läggar man dem helt enkelt i en påse med strösocker och skakar om. Det är också gott. Egentligen är det så jag gillar mina munkar bäst. Classic style. Yeah!
 
Och nu: frukost 
 
TTYL byee
Donuts - Munkar