Citron- och vallmomunkar / Poppy seed donuts

Goooodmorgon alla! Hur mår ni. Jag mår sådär. Jag är fortfarande sjuk och lite sur p.g.a. det mest. Vill jogga men kan ej :(  Aja. Får blogga istället. Ska äta en munk till frukost snart med min andra kopp kaffe. Mmmm!
 
Vill ni har receptet? De blev jättegoda så jag tror ni vill det. Munkar är lätt att göra. 
 
 
För typ 10 jättestora munkar (blir säkert 15-20 lite mindre om en hellre vill det, men jag orkade inte hålla på pga aa sjuk)
 
1/4 paket jäst för söta degar
1 1/2 dl socker
4 dl fingervarm mjölk 
1 ägg
50 gram rumsvarmt smör 
ca 520 gram mjöl (decilitermåttet var i disken så jag fick väga, sorry) 
1 tsk salt 
2 msk vallmofrön 
skalet från en citron 
 
→ Blanda jäst med mjölk i en bakmaskin eller i en bunke. Ha i socker och rör om. Ha i mjöl, sedan ägg och smör och salt, samt vallmofröna och citronskalet. Knåda degen (låt maskinen göra jobbet eller knåda för hand) tills den känns som att den gått ihop ordentligt. Låt jäsa till dubbel storlek. Kavla sedan ut degen och tryck ut rundlar med någonting. Gör hål i mitten eller strunta i det. Låt jäsa en halvtimme till minst och fritera sedan i någon neutral olja på medeltemperatur! 

Gör en glasyr av florsocker, en nypa salt, citronsaft, lite smör och vatten och ha på (jag förstörde min lite genom att ha i någon äcklig färskost, gör inte det, den enda färskosten som fungerar i typ frosting och sånt är faktiskt riktigt Philadelphia, skojar ej obs ej reklam). Men aja! Gott ändå! Eller så läggar man dem helt enkelt i en påse med strösocker och skakar om. Det är också gott. Egentligen är det så jag gillar mina munkar bäst. Classic style. Yeah!
 
Och nu: frukost 
 
TTYL byee
Donuts - Munkar