Croissanter - försök nr 2

Mmmmm! Hallå! Hej! 

Bakade ju croissanter igår, som blev absolut goda, men inte riktigt så som jag ville ha dem. Gjorde därför en ny deg igår, där jag istället för att måtta ingredienserna, vägde dem. Det blev så mycket bättre! I dessa fick jag till bättre och mer flikiga lager. Himla fina faktiskt, och även om de fortfarande inte är helt perfekta (ska fortsätta experimentera) så börjar jag nog få in snitsen!
 
Utgick helt från receptet hos Pain de Martin, men dubblade jästmängden till 10 gram och hade i ytterligare en halv matsked till socker! Och just det. Gjorde lite annorlunda i själva jäs/kavlingsprocessen med. Kavlade degen två gånger igår kväll. Sedan lät jag den ligga i kylen under natten och kavlade sista gången under morgonen och lät ligga i kylen 2 h efter det, och sedan gjorde jag croissanter av dem och lät dem jäsa i rumstemperatur ca 45-60 min efter det innan jag hade in dem i ugnen!
 
 
1
Ljuva Julia

De set ju jätteflikiga och fina ut, bra jobbat :D :D

Svar: Tack!! De andra blev 👌👌👌
rosadumalis.blogg.se