🍔Mina bĂ€sta hamburgerbröd🍔

HallÄ!

IgÄr grillade vi (hamburgare, halloumi och majs, gott!). Samt drack lite rödvin och satt i solen vid grillen osv *idyll*. Hade tidigare pÄ dagen förberett hamburgerbröd och de blev helt perfekta tyckte jag! TÀnkte dÀrför dela med mig av receptet för sÄ snÀll e jag. 

Du behöver: 
25 g jÀst
3 dl mjölk
1/3 dl strösocker
1 msk honung
2 Àgg
600 g mjöl (tog 300g vanligt vetemjöl och 300g manitoba cream)
1,5 tsk salt
200 g smör

Gör sÄ hÀr: 
Ps: Det Àr en ganska lös deg sÄ en degmaskin Àr att föredra!
VÀrm mjölken till fingervarmt. Blanda med jÀsten. Ha i socker, honung, 2 Àgg och hÀlften av mjölet tillsammans smöret. Blanda omkring ett tag och ha sedan i resten av mjölet och sedan saltet. Kör degmaskinen tills degen börjar bilda glutentrÄdar och slÀpper frÄn kanterna. 

LÄt sedan degen jÀsa i en timme. Baka ut till bullar av valfri storlek. LÄt jÀsa under plastfilm i en timme till. Pensla med vispat Àgg (som man blandar med en skvÀtt vatten och en nypa salt, enklare att pensla dÄ) och kör i ugnen pÄ 200 grader i 12-15 minuter. De ska bli rejÀlt gyllene! 


Klart! Glad lördag! 
Brioche - Hamburgerbröd