Russinbullar

Ett av mina bästa sätt att hantera ångest är att laga mat eller baka. Det tar liksom tid och man får fokusera på annat. Igår hade jag lite ångest och satte därför igång och baka bröd. Det hjälpte lite och som ett plus i kanten får man ju dessutom färskt bröd när allt är färdigt. Ganska bra ändå ju. 
 
Du behöver: 
1/2 paket jäst
5 dl ljummet vatten 
ca 10 dl rågsikt
1 dl fiberhavregryn
1 dl grovt rågmjöl
ca 1/2-3/4 dl mörk sirap
30 gram rapsolja
1 tsk salt
1 1/2 dl russin
50/50 av anis och fänkål som man mortlar (kan såklart uteslutas)
 
Gör så här: 
Blanda jäst och vatten och rör om tills jästen lösts upp. Ha i mjöl, havregryn, olja, och kryddor och knåda ett tag eller låt degmaskinen gå i ca 5-10 minuter. Ha i sirap, salt och russin och låt gå en stund till/knåda en stund till. Låt jäsa i ca 30 minuter och baka sedan ut till frallor/bullar och låt jäsa en stund till och grädda sedan på 200 grader i ca 15 minuter beroende på hur stora bullarna är. 
 
Klart! 
 
 
 
 
Bröd - Vegan